27/05/14 - 16:16h

RG: Jelena nakon preokreta u drugom kolu

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Ona je na startu drugog gren slema sezone savladala Šaron Fičman iz Kanade sa 2:1 u setovima.

J. Janković566
Š. Fičman713
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Meč Jankovićeve i Fičman trajao je dva sata i 13 minuta. Počeo je posle dužeg odlaganja zbog kiše, a završen tek sutradan, nakon prekida zbog mraka.

Jelena je loše ušla u meč, a igra Kanađanke bila je na mnogo višem nivou. Do kraja prvog seta nisu uspevale da dođu do brejka, a prva je to uradila Fičman u dvanaestom gemu. Oduzela je Jankovićevoj servis za 7:5 i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je prepoznatljiva igra naše teniserke. Prepustila je Kanađanki jedan gem, a zatim osvojila narednih pet. Došla je do ubedljive prednosti od 5:1, a pri tom rezultatu meč je prekinut zbog mraka. Kada su se sutradan vratile na teren, Jankovićeva je napravila brejk i time završila ovaj set, 6:1.

U prvih pet gemova trećeg seta viđena su četiri brejka, po dva sa obe strane. Jelena je povela sa 3:2, a u osmom gemu još jednom oduzima servis Fičman, koji čuva do kraja meča. Ovaj set je dobila sa 6:3 i plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Jelena Janković, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.