18/05/16 - 18:09h

Prvi put od 1992. godine: Kimiko Date Krum propušta grend slem

 

Teniska veteranka, Kimiko Date Krum iz Japana, propustiće ovogodišnji Rolan Garos zbog operacije kolena.

Kimiko Date Krum (zimbio.com)

Kimiko Date Krum (zimbio.com)

Četrdesetpetogodišnja Japanka igrala je na svim grend slem turnirima od 1992. do 1996. godine, kada je napravila pauzu. Nakon povratka na teren 2008. godine, takođe je nastupila na svakom od najvećih takmičenja. Prvi put posle osam godina, propustiće jedan.

Ova dama, nekada četvrta igračica sveta, sve nas iznenađuje sa kojom lakoćom se u 45. godini života takmiči sa mnogo mlađim konkurentkinjama.

Ona se iz sveta tenisa povukla još 1996. godine dok je bila u TOP 10 na WTA listi. Ispostavilo se da je to bila samo ”malo” duža pauza. Posle 12 godina, Japanka se vratila na teren. Imala je tada 37. godina, a sve do sada nije propustila nijedno grend slem takmičenje.

Operacija kolena sprečiće je da ove godine izađe na parišku šljaku i zaigra na Rolan Garosu.

Kimiko Date Krum, koja će ove godine napuniti 46 godina, trenutno je 214. teniserka sveta. Tokom duge karijere osvojila je osam trofeja u singlu i šest u dublu, a zaradila je blizu četiri miliona dolara.

Najbolji rezultat na grend slem takmičenjima su joj polufinala, koja je igrala 1994. na Australijan Openu, 1995. na Rolan Garosu i 1996. na Vimbldonu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Kimiko Date Krum, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.