14/02/18 - 13:36h

PROMENIO MIŠLJENJE: Ovako je Federer pričao pre dve godine…

 

Švajcarca Rodžera Federera već godinama šalju u penziju, a teniser iz Bazela sve češće pokazuje da je još uvek u stanju da bude u samom vrhu svetskog tenisa.


foto: Michael Dodge/Getty Images

U razgovoru za Baselinetennis.com Federer je pre dve godine istakao da više ne juri prvo mesto na ATP listi, i da mu to nije prioritet u nastavku karijere.

– Za mene više nije važno da budem na prvom mestu. Dobro je biti u najboljih četiri, čak i u Top 8 jer to donosi povoljniji žreb. Meni je bitno da sam osvajao velike turnire, pobeđivao najbolje, igrao na način na koji sam želeo da igram. Juriti prvu poziciju na ATP listi mi više nije važno.

Ove nedelje ima priliku da se vrati na tron ATP liste, upiše se u istoriju kao najstariji svetski broj 1 i svoju neverovatnu karijeru podigne na još viši nivo… I da, bez obzira što mu to nije važno, ne krije da bi voleo da ponovo bude na čelu ATP karavana.

– Nadam se da ću opet biti na prvom mestu i nadam se da će se to desiti već ove nedelje. Ne postoji lak način da stignete na vrh. – rekao je Federer pre nekoliko dana pred početak turnira u Roterdamu.

Ukoliko u Holandiji stigne do polufinala, Federer će od ponedeljka biti prvi reket sveta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.