24/05/16 - 20:46h

Počinju dublovi: Šestoro Srba u konkurenciji

 

Na Rolan Garosu počela su i takmičenja u konkurenciji parova – muškim, ženskim i mešovitim. U žrebovima za igre dublova nalazi se šestoro srpskih takmičara.

Nenad Zimonjic (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Nenad Zimonjic (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Najboljeg srpskog dubl tenisera Nenada Zimonjića gledaćemo u dve kategorije. U konkurenciji muškaraca nastupiće sa Radekom Štepanekom iz Češke, a njih dvojica postavljeni su za 12. nosioce na turniru.

Kako nije imao sreće ni sa žrebom u singl kategoriji (gde već u drugom kolu igra protiv Viktora Troickog), Dušan Lajović na startu igre parova igra protiv još jednog kolege iz reprezentacije. On i mladi Dominik Tim na megdan će iskusnima Zimonjiću i Štepanku.

Zikijeva partnerka u miks dublu biće naša teniserka Jelena Janković, a ovaj grend slem njih dvoje koriste kako bi se uigrali za Olimpijske igre. Protivnici u prvom kolu su im Amerikanka Rakel Atavo (19. teniserka sveta u dublu) i Rejven Klasen iz Južnoafričke Republike, koji na listi najboljih dubl igrača zauzima 16. poziciju.

Klasen i Radžev Ram će kao osmi nosioci na startu muškog dela turnira igrati protiv Janka Tipsarevića i Mihaela Južnjeg, a protivnici Viktora Troickog i Robina Hasea biće treći favoriti na takmičenju Ivan Dodig i Marčelo Melo.

Aleksandra Krunić će igrati u paru sa Mirjanom Lučić-Baroni, a u prvoj rundi protivnice su im Poljakinja Klaudia Jans i Ksenija Knol iz Švajcarske.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dubl igrač, Dušan Lajović, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Mešoviti parovi, Nenad Zimonjić, Rolan Garos, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.