24/05/16 - 20:46h

Počinju dublovi: Šestoro Srba u konkurenciji

 


Na Rolan Garosu počela su i takmičenja u konkurenciji parova – muškim, ženskim i mešovitim. U žrebovima za igre dublova nalazi se šestoro srpskih takmičara.

Nenad Zimonjic (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Nenad Zimonjic (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Najboljeg srpskog dubl tenisera Nenada Zimonjića gledaćemo u dve kategorije. U konkurenciji muškaraca nastupiće sa Radekom Štepanekom iz Češke, a njih dvojica postavljeni su za 12. nosioce na turniru.

Kako nije imao sreće ni sa žrebom u singl kategoriji (gde već u drugom kolu igra protiv Viktora Troickog), Dušan Lajović na startu igre parova igra protiv još jednog kolege iz reprezentacije. On i mladi Dominik Tim na megdan će iskusnima Zimonjiću i Štepanku.

Zikijeva partnerka u miks dublu biće naša teniserka Jelena Janković, a ovaj grend slem njih dvoje koriste kako bi se uigrali za Olimpijske igre. Protivnici u prvom kolu su im Amerikanka Rakel Atavo (19. teniserka sveta u dublu) i Rejven Klasen iz Južnoafričke Republike, koji na listi najboljih dubl igrača zauzima 16. poziciju.

Klasen i Radžev Ram će kao osmi nosioci na startu muškog dela turnira igrati protiv Janka Tipsarevića i Mihaela Južnjeg, a protivnici Viktora Troickog i Robina Hasea biće treći favoriti na takmičenju Ivan Dodig i Marčelo Melo.

Aleksandra Krunić će igrati u paru sa Mirjanom Lučić-Baroni, a u prvoj rundi protivnice su im Poljakinja Klaudia Jans i Ksenija Knol iz Švajcarske.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dubl igrač, Dušan Lajović, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Mešoviti parovi, Nenad Zimonjić, Rolan Garos, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari