05/10/15 - 13:35h

Počinje turnir u Pekingu! Nole predvodi družinu! (Pregled nedelje+video)

 

Zalazimo duboko u drugi deo sezone u belom sportu, gren slemovi su prošli, strasna navijanja su utišana bar za trenutak, ali ne zadugo. Tačno je da su gren slemovi najrelevantniji turniri po kojima se meri kvalitet i istrajnost određenog igrača, ali turniri koji predstoje će, sigurni smo, držati vašu i našu pažnju i imaćemo šta i da vidimo. Spremite dlanove, trebaće vam za navijanje!

Tenis

Novak Đoković zaigraće u Pekingu,a prvi protivnik biće mu Italijan Simone Boleli. Novak je prilično omiljen u Kini, navijači ga obasipaju pažnjom, pa se uvek tamo rado vraća. A i osvaja turnir! Osim Noleta, Viktor Troicki će takođe zaigrati, gde će mu prvi protivnik biti Kanađanin Miloš Raonić.

U prethodne tri godine osvajač ovog turnira bio je upravo prvi i najbolji Srbin u belom sportu- Novak Đoković. Prošle sezone je porazio Tomaša Berdiha sa 2-0. Godinu pre žrtva je bio Rafael Nadal, a 2012. je pobedio Congu u finalu. Srbin ima ukupno 5 titula osvojenih u Pekingu u svojoj kolekciji. U dubl konkurenciji će Troickom partner biti Pablo Kuevas, a Novak će bratski sa najmlađim Đorđem da se bori za titulu. I Nenad Zimonjić će igrati sa Matkovskim.

U Tokiju se u isto vreme igra turnir gde neće biti Srba. Inače, prethodne sezone je titula u Tokiju pripala baš Japancu Keju Nišikoriju. U finalu je slomio krila Milošu Raoniću u 3 odigrana seta za 2-1. Ove godine Raonić igra u Pekingu, a Nišikori će otpočeti odbranu titule protiv Borne Ćorića.

ATP Tokyo 2012 Final Nishikori vs Raonic highlights HD

U ženskoj konkurenciji se igra takođe u Pekingu. I Jelena Janković i Bojana Jovanovski su izgubile, a takmičenje tek što je počelo. Bojana je izgubila od Karoline Voznjacki, a Jeca od Dominike Cibulkove. Turnir je 2014. pripao Mariji Šarapovoj. Titulu je zaradila u meču protiv Petre Kvitove odigravši 3 seta i osvojivši tako titulu u glavnom gradu Kine.

Uzbuđenjima nikad kraja. Mečevi su pred nama. A vi budite uz Tenis Uživo i ispratite ih u direktnom prenosu!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Pekingu, ATP u Tokiju, Bojana Jovanovski, Borna Ćorić, Djordje Djoković, Dubl igrač, Jelena Janković, Kei Nisikori, Marija Šarapova, Miloš Raonić, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Petra Kvitova, Rafael Nadal, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.