05/03/12 - 22:42h

Pad Janka i Viktora, Ana napredovala!

 

Na ovonedeljnoj ATP listi srpski teniseri uglavnom su beležili padove, ali ono što će, nadamo se, ostati još dugo – Novak Đoković zadržao je prvu poziciju i započeo 37. nedelju na vrhu.

Novak Djoković. Reuters.

Novak Đoković

Osim što su se David Ferer i Žo – Vilfred Conga ponovo zamenili na petoj i šestoj poziciji, došlo je do još jedne promene u top 10. Huan Martin del Potro došao je na deveto mesto, a iza sebe ostavio Janka Tipsarevića, koji trenutno zauzima desetu poziciju.
I treći reket Srbije Viktor Troicki zabeležio je pad. On je sa 22. došao na 25. poziciju. Osim Janka i Viktora, i ostali naši teniseri uglavnom su pogoršali svoje rang pozicije. Nikola Ćirić je sa 192. pozicije došao na 195., dok je Dušan Lajović pao četiri mesta i sada je 199. teniser sveta.
Najveći pad imao je Ivan Bjelica, čak 17 mesta, pa je sada 414. na ATP listi, dok je jedini koji je napredovao više od dve pozicije Danilo Petrović, koji je svoj rang popravio za 15 mesta. Trenutno je 599. na svetu.
Na listi dubl igrača, Nenad Zimonjić je zadržao šestu poziciju.

Jelena Janković je ostala na 14. poziciji, dok je Ana Ivanović i ove nedelje zabeležila napredak od jednog mesta i sada je 16. teniserka na WTA listi.

Ana Ivanovic, Getty Images

Ana Ivanović

Bojana Jovanovski nastavlja da ‘pada’ na listi, pa je ove nedelje sa 111. došla na 119. poziciju. Bezuspešno pokušava da popravi svoj rang, pa je i danas poražena u prvom kolu kvalifikacija za turnir u Indian Velsu.
Aleksandra Krunić je napredovala tri mesta u odnosu na prošlonedeljnu rang listu, pa je sada 193. teniserka sveta.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.