14/12/15 - 02:30h

ORANŽ BOUL: Titula za Kecmanovića!

 

Najbolji srpski junior Miomir Kecmanović osvojio je titulu šampiona na prestižnom turniru “Oranž Boul” u Americi. Nakon velike borbe, mladi srpski as slavio je u finalu protiv Grka Cicipasa sa 6:3, 2:6, 7:6 (7:5).

Kecmanovic_Miomir_ITF
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Najbolji junior Srbije, 16 – godišnji Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula, koji se od 1947. godine održava na Floridi.

Kecmanović je u borbi za trofej savladao prošlogodišnjeg šampiona Grka Stefanosa Cisipasa 6:3, 2:6, 7:6(5).

Prošle nedelje, na takođe čuvenom turniru za junore “Edi Heru”, Miomir je osvojio trofej u dublu, a ove nedelje je stao na pobedničko postolje Oranž Boula i ušao u istoriju. Ime našeg mladog asa i jednog od najboljih mladih tenisera planete sada će stajati na listi šampiona ovog takmičenja, među kojima su između ostalih i Lendl, Bjorg, Federer i Rodik, dok su se od naših tenisera do sada u listu šampiona upisivali Laslo Đere i Janko Tipsarević (u konkurenciji do 14 godina).

Kecmanović je do ovog turnira bio 26. junior planete, a sada će postati najmlađi teniser u Top 20 juniorske konkurencije!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Rang Lista, Robert Lindšted, Srpske teniske nade, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.