12/12/15 - 20:02h

ORANŽ BOUL: Briljantni Kecmanović u finalu!

 

Najbolji junior Srbije, Miomir Kecmanović, boriće se na čuvenom Oranž Boulu, jednom od najrestižnijih turnira za juniore starosti do 18 godina. 16-ogodišnji Miomir je u polufinalu savladao Rumuna Kalina Mandu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.
Kecmanovic_Miomir_ITF

[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Podsetimo, ovo takmičenje se održava na Floridi još od 1947. godine.

Kecmanović je juče dobio čak dva meča o i zabeležio pobede koje su ga odvele među četiri najbolja na nadmetanju u Americi. Posle trijumfa nad Rumunom, Miomiru je na putu do titule preostao finalni dvoboj u kojem će mu se suprotstaviti grčki teniser Stefanos Cicipas.

Na putu do finala, velika nada srpskog tenisa pobedila je Amerikanca Aleksandar Rotserta sa 2:0, Poljaka Kaspera Zuka sa 2:1, Australijanca De Minaura sa 2:0, Amerikanca Ulisesa Blanka sa 2:0 i Rumuna Kalina Mandu sa 2:0.

Ukoliko ponovo bude na visini zadatka i savlada poslednju prepreku, Kecmanović će postati drugi Srbin koji je osvojio prestižni Oranž Boul. Za sada, to je za rukom jedino pošlo Laslu Đereu, koji se pobedničkim lovorikama okitio 2012. godine.
Mnogi pobednici ovog turnira su kasnije pravili istorijske karijere, među njima Bjern Borg, Ivan Lendl i Rodžer Federer.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Srpske teniske nade, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.