16/09/15 - 20:22h

Oni su znali šta sledi: 2002. godine bio je čudo od deteta, danas veliki šampion!

 

Sada najbolji teniser sveta, Novak Đoković, i pre trinaest godina bio je veliki u očima onih koji su pratili njegove rezultate. Bio je tek petnaestogodišnji klinac, a svi su mu predviđali blistavu karijeru. I eto, obistinilo se.

Clanak o Novaku Djokovicu iz 2002. godine

Clanak o Novaku Djokovicu iz 2002. godine

Dobro je poznato da je na razvoj karijere Novaka Đokovića najviše uticala Jelena Genčić, njegov prvi trener. Iako Jelena više nije među živima, njene reči o Novaku ostaće upamćene, pre svega zbog toga što se potrudio da uradi upravo ono što je ona priželjkivala – postao je teniser svetskog talenta, čije će ime zauvek biti ispisano u istorji belog sporta.

Clanak o Novaku Djokovicu iz 2002. godine

Clanak o Novaku Djokovicu iz 2002. godine

U vreme kad su priloženi članci napisani, Đoković je bio tek petnaestogodišnjak, a zahvaljujući Jeleni Genčić postao je neko na čiji se uspeh samo čekalo.

Tada je radio na Akademiji Nikole Pilića, bio je najbolji teniser Evrope u konkurenciji do 16 godina, a Genčićeva ga je videla kao ono što je sada, godinama kasnije – svetskog asa.

Ukoliko budu uložena neophodna sredstva, uz veliki rad i ogroman talenat, dobićemo najboljeg igrača Jugoslavije svih vremena, svetskog asa. – rekla je Jelena 2002. godine.

Jugoslavija se raspala, ali je Novak postao svetski as, baš kao što je Jelena davno rekla….

(Intervju sa Jelenom Genčić 2002. godine uradila N. Miletić – TSS)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.