16/12/11 - 16:35h

Olga Danilović nova teniska nada!

 

Budućnost Srpskog tenisa je sigurna. Prvo zato što su naši trenutno najbolji teniseri u izuzetnoj formi i to veoma rano u svojim karijerama stizali do najvećih uspeha i prvih mesta na ATP i WTA ranglistama, a drugo zato što dolaze nove nade koje već beleže izuzetne uspehe u svojim uzrastima.

Olga Danilović

Sigurni smo da ste već svi upoznati sa imenima kao što su: Filip Krajinović (1992 godište), Dušan Lajović (1990 godište), Marko Djoković (1991 godište) pa i Djordje Djoković (1995 godište) za koga mnogi svetski stručnjaci kažu da ima veći potencijal nego njegov najstariji brat Novak. Krajinović i Lajović su već svojim igrama na par ATP turnira skrenuli pažnju i svetskoj teniskoj javnosti.

Dolazimo do srži današnjeg teksta. Reč je o jednoj srpskoj devojčici koja je skrenula pažnju na sebe. Treba neko ko će u budućnosti da ponovi uspehe Jelene Janković i Ane Ivanović. Pored malo starijih Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić koje su već beležile i nastupe za žensku tenisku reprezentaciju Srbije i na nekim WTA turnirima, zatim Nikoline Jović i Ivane Jorović, one su već zabeležile uspeh sa reprezentacijom Srbije do 14 godine pobeda nad Hrvatskom u polufinalu, pojavila se Olga Danilović!

Olga je zabeležila izuzetan uspeh na turniru koji se održao na Floridi i to na terenima najpoznatije svetske teniske akademije koja pripada Niku Bolitijeriju. Turnir je pod nazivom „Litle Mo“ , koji se održava u znak sećanja na jedno od najvećih svetskih imena u ženskom tenisu- Amerikanke Morin Konoli. Sama činjenica da je stigla u finale ovog turnira je izuzetan uspeh, a ako spomenemo da ga je i osvojila, čini se kao iz bajke. U finalu je za protivnicu imala domaću teniserku Vitni Osigve. Olga je ušla u ovaj meč sa mišlju: nemam šta da izgubim. Tako ga je i odigrala, bez imalo straha i treme. Protivnici nije dozvolila ni da pomisli da iz ovog duela može da izadje kao pobednik. Savladala ju je u 2 seta rezultatom 6:0, 6:2! Pobednički mentalitet je nasledila verovatno od oca, jednog od najuspešnijih srpskih košarakaša, Predraga Danilovića. Ako dodamo podatak da je Olga na ovom turniru svojim protivnicama prepustila samo 6 gema, shvatamo da se radi o izuzetnom talentu!

Olga Danilović

No da ovo ne bude jedini uspeh na ovom turniru, Olga se porbinula u dublu gde je nastupala sa bosanskom teniskom nadom Snežanom Stević i osvojila i u ovoj konkurenciji trofej za pobednika ovog turnira! Njih dve su u finalu savladale dubl iz Kanade više nego ubedljivo- 8:1!

Nadamo se da će Olga Danilović imati dovoljno pažnje u budućnosti, kako trenera koji će biti zaduženi za njen dalji razvoj teniskog talenta, tako i naše države i teniske javnosti. Ne želimo nikako da se dogodi još jedna Andrea Petković koja sada nastupa za reprezentaciju Nemačke, a ne sa Anom i Jelenom za reprezentaciju Srbije.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Aleksandra Krunić, Andrea Petković, Djordje Djoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Ivana Jorović, Marko Djoković, Nikolina Jović, Olga Danilović, Srpski teniseri i teniserke u drugim reprezentacijama, Srpski teniski talenti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.