11/07/17 - 14:13h

Održan turnir ”10. Teniske nade” : Srbija će imati tri predstavnika na Champions Bowl-u!

 


Mia Ristić, Dušica Popovski i Matija Brajkov predstavljaće Srbiju na prestižnom takmičenju za male tenisere – Champions Bowl-u u Umagu.


foto: Champions Bowl Srbija

Turnir ”Teniske nade” igra se u tri konkurencije, do devet, jedanaest i trinaest godina. Pobednici ovog takmičenja ne bore se samo za trofej, već i za odlazak na prestižni ‘Champions Bowl’ u Umagu, Hrvatskoj.

Takmičenje održano u teniskom klubu Haron u Beogradu je izborni turnir za veliko svetsko finale ‘Champions Bowl-a’ za Srbiju, Crnu Goru, Makedonije i Republiku Srpsku.

Dečaci i devojčice u9

U konkurenciji do devet godina slavili su teniseri iz naše zemlje. Najbolja kod devojčica bila je Dušica Popovski, teniserka TK Dinamo iz Pančeva koja je u finalu sa 4-2 3-5 7-2 nadigrala Ivu Lakić iz Crne Gore.

Kod dečaka slavio je Matija Brajkov, teniser Spartaka iz Subotice, koji je u borbi za trofej bio bolji od Makedonca Samuila Čestovalieva – 4-1 4-0.

Dečaci i devojčice u11

Mia Ristić bila je najbolja u kategoriji devojčica do 11 godina i ona će biti naš predstavnik na ‘Champions Bowl-u’. U finalu je pobedila Taru Kurepu, sa 6:1, 6:0.

U konkurenciji dečaka slavio je teniser iz Republike Srpske, Marko Maksimović.

Dečaci i devojčice u13

U najstarijoj kategoriji na ‘Champions Bowl’ plasirao se Radomir Tomić iz Republike Srpske.

Kod devojčica je finale trebalo da igraju Anja Petković i Lara Stojanovski, obe iz Srbije, ali iz nama nepoznatih razloga, a odlukom organizatora, ovo finale nije održano.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dušica Popovski, Matija Brajkov, Mia Ristić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari