11/07/17 - 14:13h

Održan turnir ”10. Teniske nade” : Srbija će imati tri predstavnika na Champions Bowl-u!

 

Mia Ristić, Dušica Popovski i Matija Brajkov predstavljaće Srbiju na prestižnom takmičenju za male tenisere – Champions Bowl-u u Umagu.


foto: Champions Bowl Srbija

Turnir ”Teniske nade” igra se u tri konkurencije, do devet, jedanaest i trinaest godina. Pobednici ovog takmičenja ne bore se samo za trofej, već i za odlazak na prestižni ‘Champions Bowl’ u Umagu, Hrvatskoj.

Takmičenje održano u teniskom klubu Haron u Beogradu je izborni turnir za veliko svetsko finale ‘Champions Bowl-a’ za Srbiju, Crnu Goru, Makedonije i Republiku Srpsku.

Dečaci i devojčice u9

U konkurenciji do devet godina slavili su teniseri iz naše zemlje. Najbolja kod devojčica bila je Dušica Popovski, teniserka TK Dinamo iz Pančeva koja je u finalu sa 4-2 3-5 7-2 nadigrala Ivu Lakić iz Crne Gore.

Kod dečaka slavio je Matija Brajkov, teniser Spartaka iz Subotice, koji je u borbi za trofej bio bolji od Makedonca Samuila Čestovalieva – 4-1 4-0.

Dečaci i devojčice u11

Mia Ristić bila je najbolja u kategoriji devojčica do 11 godina i ona će biti naš predstavnik na ‘Champions Bowl-u’. U finalu je pobedila Taru Kurepu, sa 6:1, 6:0.

U konkurenciji dečaka slavio je teniser iz Republike Srpske, Marko Maksimović.

Dečaci i devojčice u13

U najstarijoj kategoriji na ‘Champions Bowl’ plasirao se Radomir Tomić iz Republike Srpske.

Kod devojčica je finale trebalo da igraju Anja Petković i Lara Stojanovski, obe iz Srbije, ali iz nama nepoznatih razloga, a odlukom organizatora, ovo finale nije održano.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dušica Popovski, Matija Brajkov, Mia Ristić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.