14/09/13 - 18:47h

Novinari odlučili: Đoković najbolji sportista u Evropi

 

Prvi teniser sveta, Srbin Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2011. i 2012. u izboru Asocijacije sportskih novinara Evrope (AIPS). Đokoviću je trofej dodeljen tokom meča sa Kanadom u polufinalu Dejvis kupa.

Novak Djokovic, photo by: TenisUzivo.com

Novak Djokovic, photo by: TenisUzivo.com

Predsednik asocijacije Janis Daras i generalni sekretar Čarls Kamenzuli uručili su ovaj trofej Đokoviću.

Đoković nije samo uspešan sportista, koji rezultatima zaslužuje ovo priznanje. On je fer plej odnosom prema rivalima, ponašanjem na terenu i humanitarnim radom ukazao na vrednosti koje treba ceniti i sprovoditi u životu. Postao je idol mladima u svetu, a sa druge strane promovisao je svoju zemlju. Srbija, ali i Evropa mogu da budu ponosni što imaju tako harizmatičnog sportistu, koji se istakao i profesionalnim odnosom prema medijima. Sudeći po glasanju, veoma je omiljen medju sportskim novinarima u Evropi. – rekao je Daras.

AIPS najboljeg sportistu Evrope bira od 1983. godine, a prvi laureat bio je nemački plivač Mihael Gros, a između ostalih trofej su osvajali Mišel Platini, Sergej Bubka (tri puta), Boris Beker (dva puta), Mihael Šumaher (tri puta), Rafael Nadal, dok je apsolutni rekorder Rodžer Federer sa pet nagrada.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Nagrade, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.