12/04/23 - 11:54h

Novak: Uvek mi je trebalo više vremena da se prilagodim na šljaku

 

Novak Đoković rekao je da je očekivao slabiju igru na startu Mastersa u Monte Karlu.


zimbio.com

Istakao je da mu je oduvek bilo potrebno više vremena da se prilagodi na šljaku.

– Šljaka je za mene najizazovnija podloga za privikavanje, da uhvatim ritam. Istorijski, kroz celu moju karijeru, uvek mi je bio potreban jedan ili dva turnira da počnem da igram onako kako umem. Isti je slučaj i ove godine. Čak iako sam trenirao tri nedelje na šljaci, i to veoma naporno, drugačije je kada igrate meč, posebno danas po ovako vetrovitom vremenu. NIje bilo lako da se nađe ritam, isprati let loptice, njen odskok, pa čak protiv levorukog igrača. Sve te stvari su uticale na to kako ću da se osećam na terenu. – rekao je nakon prvog meča u Monte Karlu i dodao:

– Znate, to je moja igra, to sam ja. Ne znam, možda je drugim igračima to prirodnije ili lakše da se adaptiraju na podlogu, na kretnje, pronalaženje tempa u udarcima. Meni je potrebno nešto više vremena od drugih momaka. Tako je kako je, tako je uvek bilo.

Ipak, kaže da zbog toga nije nervozan.

– Ne, uopšte, jer se uvek trudim. Moj mentalitet mi uvek pomaže kroz karijeru da budem bolji svake godine i svaki put kada kročim na teren imam jasne ciljeve kojima težim kako bih unapredio svoju igru. I naravno, osećaj koji imam na terenu. Ali, jednostavno, na šljaci je drugačije i potrebno je više. Potrebni su mi mečevi. Treninzi su uvek korisni, ali ništa nije uporedivo sa igranjem zvaničnog meča. Zato se nadam da ću ih imati što više ove nedelje.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.