12/02/15 - 15:39h

Novak: Srpskom tenisu potrebne promene, jer izumire!

 

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da uprkos tome što poslednjih nekoliko godina srpski teniseri i teniserke beleže sjajne rezultate na najvećim takmičenjema, ovaj sport u Srbiji izumire.

Novak Djokovic

Koliko god to paradoksalno zvučalo, s obzirom na rezultate, srpski tenis po nekoj statistici izumire, sve je manje članova klubova. Moj interes je jedan jedini, a to je da se pomogne opstanak ovog sporta u Srbiji“, izjavio je Đoković u obraćanju medijima, posle treninga na terenima Teniskog saveza.

Prvi reket planete je istakao i da su neminovne promene u TSS-u i u tom kontekstu je pružio podršku Mirku Petroviću, za koga smatra da bi mogao na pravi način da nasledi dosadašnjeg predsednika Vuka Jeremića.

Podržao bih Petrovića jer je iskren i korektan čovek. Njemu je jedini interes opstanak tenisa u Srbiji“, dodao je Novak.

Đoković je prokomentarisao i njegov odnos sa Matsom Vilanderom naglasivši da nema potrebe sve to preuveličavati i da veoma ceni bivšeg švedskog tenisera.

Bespotrebno je pričati o tome. Poštujem svakog, Vilander je osvojio sedam Gren slem titula i kompetentan je da govori o tenisu. Uz to, on je i komentator na Eurosportu“, rekao je srpski as.

Neizostavna tema je bila i odnos sa Endijem Marejem, nakon finalnog meča Australijan opena i njegovog navodnog simuliranja povrede, a Đoković je imao spreman odgovor.

Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome, barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrle i digla se tenzija, a britanski mediji su povlačili tu priču po medijima. Ne mogu ništa loše da kažem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni i o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom“, rekao je Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Endi Marej, Grend Slem, Predsednik, Rang Lista, Teniseri, Teniski savez Srbije, Turniri, Vesti, Vuk Jeremić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.