01/03/22 - 23:48h

Novak potvrdio Vajdin odlazak

 

Tim Novaka Đokovića izdao je zvanično saopštenje o odlasku Marjana Vajde.


Djokovic i Vajda

Novakov dugogodišnji trener definitivno je napustio tim najboljeg srpskog tenisera.

– Novak i Marjan su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos ka tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula i ostvari rekord od čak 361 provedenu nedelju na prvom mestu ATP liste. Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu, i koji će da nastavi da radi sa Novakom. – navodi se u saopštenju.

Oglasili su se i Đoković i Vajda.

– Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene. – rekao je Đoković, dok su oproštajne reči Marjana Vajde:

– Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Aleksandar April 19, 2022 Odgovori

Naučio ga je svemu što je znao,i što je trebalo,svaka mu čast na tome. Sad zaslužena penzija i uživanje u životu,bankovna kartica puna,sad samo pecanje i uzivancija sa familijom. Hvala na svemu majstore!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.