26/11/18 - 18:12h

“Novak od Edmunda tražio da bojkotuje pravilo o Dejvis kupu”

 

Trener Kajla Edmunda, Fredrik Rozengren, rekao je da je Novak Đoković pokušao da utiče na Britanca kako bi bojkotovao odluku Dejvis kupa.


zimbio.com

Đoković, koji je prvi čovek Saveta igrača ATP, zahtevao je od Edmunda da bojkotuje pravilo da igrač koji želi da nastupi na Olimpijskim igrama mora iste godine da igra i Dejvis kup.

– Kajl je dobio mejl. Možda to nema veze sa Dejvis kupom, ali Kajl je od Novaka dobio taj dopis prošle nedelje. ITF ima to pravilo da neko ko želi da nastupa na Olimpijskim igrama za svoju zemlju mora iste godine da igra i u Dejvis kupu. Novak želi da se to pravilo bojkotuje od strane igrača. To govori da on ne želi da igra u Dejvis kupu da bi mogao da se takmiči na Olimpijskim igrama. Onda je u pitanju samo novac.

Edmundov trener je mišljenja da promene u Dejvis kupu koje su letos prihvaćene nisu dobre.

– Još nisam čuo da neko ima pozitivno mišljenje o toj reformi. Nisam čuo da je neko od igrača srećan zbog toga. Neka mi neko kaže šta ima pozitivno u tom novom formatu Dejvis kupa?. I oni iz ITF kažu, igraće Đoković i Federer. Gluposti. To se nikad neće dogoditi. Nek im je srećno u nastojanjima da ih ubede da igraju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Kajl Edmund, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.