11/04/18 - 18:30h

”Novak nije izgubio šampionski gen”

 


Nekadašnja britanska teniserka Anabel Kroft kaže da je očekivala da se Marijan Vajda ponovo priključi Đokovićevom timu.


Source: Cameron Spencer/Getty Images

– Nisam iznenađena uopšte. Nekako sam očekivala da će ‘napraviti krug’ i da će se vratiti Vajdi, zato što mu je on kao drugi otac. Poznaje Novaka bolje od bilo koga. Mislim da je ovo dobra odluka. Vajda ga je doveo do prvog mesta na svetu, kao i do velikog broja titula. Uradio je sjajan posao s njim… Očigledno je da se Novak mučio u sa novim pokušajima i trenerima.

Do prekida saradnje između njih dvojice ranije je došlo jer je Vajda želeo da provede vreme sa porodicom. Pretpostavlja se da će, i dalje iz istog razloga, Novak morati da pronađe još jednog trenera.

Razlog zašto bi Marian Vajda želeo da se u timu nalazi još jedan trener je zato što ima porodicu i ne želi da se obaveže na ‘puno radno vreme’. Mislim da je to slučaj sa većinom igrača na turu. Verovatno će mu biti potreban još jedan trener, kao što je Marej imao Džejmija Delgada i Ivana Lendla. – rekla je Kroft.

Britanka je uverena da će se Đoković, poput Nadala, vratiti u sam vrh.

– Đoković je taj kalibar. Govorimo o nekome ko je osvojao grend slem titule. Nije zaboravio da igra tenis, samo je prošao kroz veoma težak period. Taj šampionski gen i dalje je tu, nije ga izgubio.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
bane April 12, 2018 Odgovori

Ne salji Novace vise srce publici.Srce je tvoje i nicije vise.

Komentari