27/02/12 - 20:32h

Novak nastavlja niz – 36. nedelja na vrhu!

 

Srpski teniser Novak Đoković i ove nedelje je na prvom mestu ATP liste. Svoju 36. nedelju na vrhu, započeo je uspešno, jer se danas plasirao u drugo kolo turnira u Dubaiju, gde će pokušati da osvoji četvrtu titulu za redom.

Novak Đoković

U prvih deset mesta na ATP listi nije bilo većih promena, osim što su David Ferer i Žo – Vilfred Conga zamenili mesta. Francuz je tako došao na peto mesto, što je najbolji plasman u njegovoj karijeri.
Srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević zadržali su prvo i deveto mesto, a i treći reket Srbije Viktor Troicki ostao je na 22. poziciji. Nikola Ćirić napredovao je jedno mesto i sada je 192., a Dušan Lajović je ostvario napredak od pet pozicija i sada je 195.
Najveći napredak zabeležio je Nikola Ćaćić, koji je poboljšao plasman za 42 mesta i sada je 390., dok je Arsenije Zlatanović napredovao 23 mesta i sada je 680. teniser sveta. Najveći pad, čak 50 mesta, imao je Ilija Bozoljac, koji je sada na 341. poziciji.
Što se dubla tiče, Nenad Zimonjić je zadržao šesto mesto.

Na WTA listi, najbolja srpska teniserka, Jelena Janković je zadržala 14. mesto, dok je Ana Ivanović za jedno mesto napredovala i sada je 17. teniserka sveta.

Ana Ivanovic, Reuters

Ana Ivanović

Bojana Jovanovski je i ove nedelje zabeležila pad, pa je sa 108. pozicije došla na 111. Aleksandra Krunić je napredovala dva mesta i sada je 196. Najveći napredak imala je Marina Kačar, čak 107 mesta, pa je sada 702. teniserka sveta.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.