06/01/22 - 14:05h

“Novak može da se vrati sam, ali želi da istera pravdu”

 

Otac Novaka Đokovića, Srđan, održao je konferenciju za medije.


Srdjan Djokovic

On je istakao da je ovo što se dešava njegovom sinu najveći sportsko-diplomatski skandal u istoriji i pojasnio šta se sa Novakom dešavalo u noći kada je stigao u Australiju.

– Ovo je najveći sporsko-diplomatski skandal u istoriji, želimo da se obratimo kako bismo objasnili šta se dešavalo u prethodna 24 sata najvećem sportisti svih vremena. – rekao je on i nastavio:

– U prethodnih mesec dana je komunicirao sa Tenis Autralijiom. Novak je imao isti dokument kao i nekoliko tenisera koji su već u Australiji. On je jedini koji je zadržan na granici, a ispoštovan je svaki protokol još on novembra meseca. Maltretiranje može da se nazove ozbiljnim diplomatskim prekršajem nad najvećim sportistom svih vremena koji je i diplomata Srbije. Novak je u prvih 45 minuta komunicirao kada je naglo prekinut svaki kontakt sa njim, prekinuta mu je komunikacija na tri i po sata i nakon toga mu je vraćen telefon.

– Nakon što je pala odluika da mu se neće odobriti viza oduzeta mu je sva imovina i novčanik i odeća i samo mu je vraćen telefon. Otišao je u migrantski smeštaj u prljavu sobu bez imovine za koju mu je rečeno da će je dobiti tek po polasku za Evropu. Sud je naredio da ne smeju da ga deportuju do ponedeljka ujutru, Novak bi imao mogućnost da se vrati sam, ali bi to značilo da iste sekunde stupa zabrana ulaska u Australiju na tri godine. Novak to ne želi, želi da istera svoje, jer je tretiran kao kriminalac, iako nije napravio nijedan prekršaj, a advokati rade na slučaju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.