22/01/18 - 16:38h

Novak: Možda je duža pauza opet preda mnom, a rekli su mi da se ne operišem…

 

Novak Đoković je srpskim medijima u Melburnu rekao da će možda ponovo morati na dužu pauzu.


Source: Scott Barbour/Getty Images AsiaPac

Novak Đoković je u meču sa Hjonom Čungom ponovo osetio bol u laktu zbog kog je pauzirao šest meseci, a logično pitanje koje se postavlja je zašto se nije operisao odmah nakon Vimbldona…

– Operacija nije bila opcija jer sam bio uveren od strane svih stručnjaka da to nije najbolja opcija u to vreme. Da li će se to sada pojaviti kao mogućnost, ne znam. Očigledno je da još nisam ni blizu stopostotnog zalečenja povrede. Nažalost, sada sam pri kraju prvog seta osetio malo veći bol, čak i pod tim antiinflamatornim lekovima koje nikako ne volim, ali sam na njima živeo godinu i po dana zbog ovoga, pa sam opet morao kako bih izdržao ovaj turnir. Nije to nešto strano, mnogi vrhunski sportisti to konzumiraju, ali ta hemija uvek ima neželjene nuspojave. – rekao je Đoković.

Na njemu je sada da donese nove odluke, ali sve to nakon što ponovo snimi i pregleda lakat.

– Definitivno moram da uzmem ponovo neke stvari u obzir koje na duže staze mogu da budu rešenje kako se ne bih ponovo nalazio u ovakvim situacijama u kojima tražim kratkoročna rešenja – hajde samo danas za sutra, to nije ispravno i ne želim više da bude tako. Videćemo, možda je opet duža pauza preda mnom, ne znam, moram da snimim i da vidim šta se događa.

Novak ne zna šta ga očekuje, ali je spreman da se pomiri sa stvarima, kakve god da budu.


– Ne znam, iskreno, ne mogu ovako sveže posle poraza da vam dam odgovor koliko boli, koliko je štete naneto, da li je ovako ili onako jer prethodno moram da se konsultujem sa stručnjacima, sa specijalistima iz različitih delova sveta. Uzeću više mišljenja i probaću da donesem odluku šta mi je ispravno raditi. Prvi put u karijeri suočavam se s ovako ozbiljnom povredom, ali barem su mi tako rekli stručnjaci, to je došlo kao posledica poslednjih 12 godina na visokom nivou, sa toliko odigranih mečeva.

Tako je kako je, moram da prihvatim stvari kakve jesu. Hvala Bogu, tenis mi nije jedina stvar u životu, iako bih voleo da igram. Čekao sam šest meseci, takve su okolnosti bile da sam imao tračak nade da bih mogao da odigram, na kraju sam odigrao četiri meča i zahvalan sam na tome. Naravno da bi idealno bilo da nisam imao bolove, verujem da bi i situacija na terenu bila malo drugačija, da sam imao mogućnost da odserviram jače i preciznije, ali nije se moglo… Idemo dalje, videćemo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.