16/10/17 - 15:07h

Novak: Jedini nisam pravio pauze, a trebalo je odmah posle Rolan Garosa

 

U intervjuu za ”Večernje novosti” Novak Đoković kaže da je posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine bilo potrebno da napravi pauzu…


RolandGarros.com

Novak Đoković je godinama davao svoj maksimum na terenu, nije pravio pauze, a ove godine njegovom telu postalo je jasno da mora da uspori. Nažalost, Novak je to saznao na teži način, a zbog povreda i odmora morao je da propusti polovinu ovogodišnje sezone. Za to vreme, u sam vrh svetskog tenisa vratili su se Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Oni su po mnogo čemu jedinstveni, među najboljim igračima u istoriji sporta, ljudi koji su na mene uticali da postanem ovo što jesam. Njihovi primeri pokazuju da možete i posle pauze i sezone u kojoj igra nije bila na najvišem nivou da se vratite na vrh. A podsetio bih da jedini od igrača iz vrha nikad nisam pravio pauzu, a iz ove perspektive trebalo je to da učinim odmah posle Rolan Garosa. – rekao je Đoković.

Srpski as se nije takmičio od Vimbldona, a njegov povratak se očekuje u januaru.

Provodio sam više vremena sa porodicom, radili smo one stvari koje nam pričinjavaju sitna zadovoljstva. Kada se probudim ne trčim pravo na trening nego se prvo igram sa decom. To su neprocenjiva iskustva. Treba ih iskoristiti na najbolji mogući način.

Nedavno je saopštio da će od naredne sezone njegov glavni trener biti Andre Agasi, ali tim još uvek nije kompletan. Tokom Vimbldona tu je bio Mario Aničić, a svet još uvek čeka da Novak imenuje svog drugog budućeg saradnika.

Postoji nekoliko opcija, ne mogu da otkrijem o kome se radi, jer je dosta faktora koji moraju da se poklope. Mogu da vam kažem profil koji bi mi najviše odgovarao. To je bivši igrač koji je imao zavidnu karijeru i koji je uspevao da iz sebe izvuče maksimum i svakom trenutku. Ko možda nije bio broj 1, ali je bio dovoljno pametan, mudar i uporan da uvek ostvaruje 100 odsto, kako na fizičkom, tako i na teniskom nivou. Pritom, da je to neko čije su životne vrednosti u skaldu sa mojim. – rekao je srpski teniser.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.