08/04/19 - 13:33h

“Novak je u pravu, Federer i Nadal su dobijali veći ‘deo kolača'”

 

Medijska “prepucavanja” Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića povodom smene direktora ATP tura Krisa Kremonda, dobila su novu epizodu.


Source: Matthew Stockman/Getty Images North America

Javno je izneto da je Novak Đoković bio za promene u vrhu, a da su Nadal i Federer bili izričito protiv toga. Igrač koji se takmiči na čelendžerima, a koji nije želeo da bude imenovan, istakao je da su Španac i Švajcarac zadovoljni trenutnim predsednikom jer su preko njega zarađivali.

– Đoković je apsolutno bio u pravu. ‘Bogatstvo’ se među teniserima ne deli ni približno kako bi trebalo. Sve je odgovaralo Nadalu i Federeru, bili su srećni sa Kermodom, zato što su dobijali ogroman ‘deo kolača’. – rekao je jedan teniser za “Metro” i dodao:

– Nemojte pogrešno da me shvatite… Top 10 igrači zaslužuju da dobro zarade od ovog sporta. Ja samo mislim da bi moglo dosta više da se pomogne nama slabije rangiranim igračima. Svi kritikuju ITF, ali ATP ih ‘baca pod autobus’. ITF je bio zaslepljen, ali sada barem pokušava da uradi ono što je pravedno. Imaju dobre namere. ATP je jednostavno borba za moć. ATP želi da ITF propadne radi svoje koristi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.