05/02/21 - 18:05h

Novak je kao ulični borac koji se ne plaši ničega

 

Boris Beker rekao je da Novak Đoković ume da se nosi sa kritikom medija.


Beker smatra da je javnost nepotrebno kritikovala Đokovića nakon slanja pisma direktoru Australijan opena Kregu Tiliju sa sugestijama kako da se obezbede bolji uslovi za igrače koju su bili u potprunoj izolaciji.

– Nije prvi put da se Novak suočio sa takvom situacijom. Morate da stanete na njegovu stranu, jer on nije uvek bio korektno tretiran od strane medija. Ipak, zna kako da se nosi sa tim. U vreme kad smo bili zajedno, video sam u njemu dug uličnog borca koji se ne plaši ničega, čoveka koji se ne plaši suprotstavljanja. On je najbolji u svojoj klasi i takođe oseća da ima odgovornost za druge igrače. To ga čini još jačim, jer kroz sve to prolazi godinama. Australijan open je osvajao osam puta i prvi je favorit turnira. Svi jako dobro znaju šta znači igrati protiv Đokovića u Melburnu. – rekao je Beker.

On je naveo ko još, osim Novaka, može u Melburnu da zabeleži dobar rezultat.

– Ljudi ponekad zaboravljaju da Rafael Nadal ima 20 grend slem titula i da igra, da tako kažem, protiv teniske istorije. I njega ubrajam u favorite. Posebno Dominika Tima koji je imao fantastičnu 2020 i koji je u top tri na svetu. Osvojio je US Open i jedva je izgubio od Đokovića u Melburnu prošle godine. Vidim Tima tu na vrhu.

Beker dodaje da , u svakom slučaju, svi igrači imaju isti problem, a to je nedostatak odigranih mečeva pred prvi grend slem sezone.

– Svi imaju taj problem, nemaju dovoljno mečeva. Svi kreću od nule i to je velika nepoznanica. Čak se i favoriti plaše prve runde, i favoriti moraju da traže igru tokom prve nedelje. Čak ni Novak Đoković nije neko ko igra vrhunski tenis tek tako. Zbog tog nedostatka za pripreme, Australijan open je otvoreniji nego što je bio ikada pre.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.