25/12/12 - 19:33h

Novak i Ana najbolji u 2012. , Armenulić, Genčić i Špear dobili nagrade za životno delo!

 

Teniski savez Srbije dodelio je nagrade za najbolje u 2012. godini, a dobili su ih Novak Đoković i Ana Ivanović. Osim najboljim teniserima u godini koja je na izmaku, dodeljene su i nagrade za najbolje juniore, najbolje trenere, sudije, a Jelena Genčić, Radmilo Armenulić i Nikola Špear dobili su nagrade za životno delo.

Novak Đoković i Ana Ivanović

Novak Đoković i Ana Ivanović

TSS organizovao je proslavu u hotelu Hajat, gde su dodeljene mnoge nagrade. Selektor ženske teniske reprezentacije Dejan Vranješ proglašen je za najboljeg trenera u ovoj godini, a najbolji sudija je Nemanja Radić. Nagrada Ponos nacije za najveće dostignuće na polju sportskih rezultata u istoriji TSS dodeljena je Moniki Seleš, Slobodanu Živojinoviću, Nenadu Zimonjiću, Jeleni Janković, Ani Ivanović i Novaku Đokoviću, teniserima koji su u karijeri bili prvi na ATP ili WTA listi u singlu ili dublu. Za najbolje juniore proglašeni su Nina Stojanović i Laslo Đere, u konkurenciji do 18 godina, a Ivana Jorović i Petar Čonkić među 16-godišnjacima. U konkurenciji do 14 godina najbolji su Nikolina Jović i Momir Kecmanović, dok su kod dvanaestogodišnjaka nagrade osvojili Jovana Vuković i Bodin Žarković.

Predsednik TSS Vuk Jeremić rekao je da je 2012. godina bila sjajna za srpski tenis.

Ovo je posebno veče za srpski tenis, ali i za mene, jer sam po prvi put ovde u ulozi predsednika saveza. Prethodna godina bila je sjajna, kako za naš tenis, tako za afirmaciju naše zemlje. Srbija je na čelu Ujedinjenih nacija, što je čini izuzetno vidljivom u svetu, ali zahvaljujući uspesima tenisera ona je još vidljivija. Treba da budemo ponosni na rezultate, imamo najboljeg na svetu, sjajne tenisere i teniserke, nadam se uskoro i neke nove šampione – rekao je Jeremić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Ivana Jorović, Jelena Janković, Nagrade, Nenad Zimonjić, Nikolina Jović, Novak Djoković, Predsednik, Radmilo Armenulić, Slobodan Živojinović, Teniseri, Teniserke, Teniski savez Srbije, Vesti, Vuk Jeremić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.