13/02/12 - 17:27h

Nole započeo 34. nedelju na vrhu ATP liste!

 

Najbolji srpski teniser već 34. nedelju za redom je i svetski najbolji teniser. S obzirom da je i ovu sezonu započeo ubedljivo najboljom igrom i titulom na Australian Openu, čini se da na toj poziciji još dugo neće biti promena.

Novak Djokovic

Novak Đoković

U prvih deset mesta na ATP listi nije bilo promena, pa je Novak Đoković zadržao prvu poziciju, a Janko Tipsarević devetu. Treći reket Srbije, Viktor Troicki, pao je za dva mesta i sada je 24. teniser sveta. Nikola Ćirić i Dušan Lajović su pokvarili plasmane za po tri mesta i sada su 189., odnosno 207.
Najveći pad od srpskih tenisera ove nedelje imao je Boris Pašanski, čak 22 mesta što ga je dovelo do pozicije broj 426. Najveći napredak, od 33 mesta, napravio je Vladimir Obradović, koji je sada 565. teniser sveta.

Nenad Zimonjić je zadržao 6. mesto u dublu, a Vladimir Obradović je napredovao i na toj rang listi – 96 mesta i došao do 883. pozicije. Najveći pad zabeležio je Ilija Bozoljac, 73 mesta i sada je na 622. poziciji.

Što se tiče devojaka, Jelena Janković je zadržala svoju poziciju, dok je Anu Ivanović na 18. mestu zamenila Svetlana Kuznjecova.

Jelena Janković

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković ostala je na 13. poziciji, a Ana Ivanović je pala jedno mesto i sada je 19. teniserka sveta. Bojana Jovanovski je pala još tri mesta u odnosu na prošlu nedelju i trenutno zauzima 108. poziciju, dok je Aleksandra Krunić zadržala 198. mesto.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.