06/02/12 - 14:30h

Nole započeo 33. nedelju kao prvi na svetu!

 

Najbolji svetski teniser Novak Đoković započeo je 33. nedelju na prvom mestu ATP liste. Novak je na tu poziciju došao nakon osvajanja Vimbldona, prošle godine.

Novak Đoković

U prvih 20 mesta na ATP listi nije bilo promena, što znači da je Janko Tipsarević zadržao 9. poziciju, a Viktor Troicki je i dalje 22. teniser sveta.
Četvrti reket Srbije Nikola Ćirić je napredovao jedno mesto i sada je 186. , dok je najbolje rangirani Srbin posle Ćirića, Dušan Lajović pao osam mesta i sada je 204. teniser na svetu.
Najveći pad ove nedelje imao je Nikola Ćaćić. Bio je blizu ulaska u najboljih 400, ali je padom od 31 mesta došao na 436. poziciju.
Kao i prošle nedelje, i ove je najviše napredovao Marko Đoković. On je svoj rang poboljšao za 21 mesto i sada je 867. na ATP listi.
Što se dubla tiče, Nenad Zimonjić je zadržao šestu poziciju.

Devojke su protekle nedelje igrale Fed Kup i pobedom protiv Belgije plasirale se u polufinale, pa nije bilo mesta za napredak na WTA listi.

Fed kup reprezentacija Srbije u tenisu

Fed Kup reprezentacija Srbije

Četiri najbolje srpske teniserke zadržale su pozicije na kojima su bile i pre sedam dana. Jelena Janković je 13., Ana Ivanović 18., Bojana Jovanovski je na 105. poziciji, a Aleksandra Krunić 198. teniserka sveta.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Marko Djoković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.