23/12/18 - 14:55h

“Nisam mislio da će Novak tako lako da se vrati”

 

Austrijski teniser Dominik Tim istakao je da nije očekivao da će Novak Đoković ovom brzinom da se vrati na prvo mesto ATP rang liste.


Tim

On je dodao da bi svaki drugi igrač osetio zasićenje da je kao Đoković postigao sve.

– Očekivao sam da se opet vrati u staru formu, ali to se dogodilo toliko brzo, nisam očekivao da će ići tako lako. Novak je dominirao tenisom pune dve ili tri godine. Tada je ostvario taj krajnji cilj, osvojio je i Rolan Garos i onda je potonuo kao što bi se dogodilo i svakom drugom ko bi postigao sve. – rekao je Tim.

Austrijanac se složio sa teniskom javnošću da je vreme da neko od mlađih igrača osvoji grend slem, ali je svestan da to neće biti nimalo lak zadatak uz, još uvek aktivnu, veliku trojku.

– Nisam nestrpljiv, ali mislim da je vreme da neko od nas mlađih konačno osvoji grend slem. To je veoma jasno. Sa Federerom, Nadalom i Đokovićem koji su još aktivni, ne radi se samo o tome koliko titula imaju, reč je možda o najboljim igračima svih vremena. Zadovoljstvo je mladim igračima da se takmiče sa njima. Mi ćemo nastaviti i kada se oni povuku. Jednom mora da se dogodi i ta smena generacija. Siguran sam da će biti sledeće ili najkasnije za dve godine, neko drugi će osvojiti veliki pehar.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dominik Tim, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.