08/09/18 - 19:44h

”Nije pošteno da moje povrede poredimo sa Novakovim i Rodžerovim”

 


Španac Rafael Nadal morao je da preda duel polufinala na US Openu Argentincu Huanu Martinu del Potru.


Source: Cameron Spencer/Getty Images Europe

Na konferenciji za medije nakon toga zasmetalo mu je poređenje sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, koji su se u poslednje vreme mučili sa povredama.

– Izvinite, nije pošteno porediti mene sa njima. Oni nisu imali ovakve probleme. Novak je imao nešto prošle godine, Rodžer nekoliko puta, ali sa 36 godina to nije isto. Možete pogledati unazad i uporediti koliko sam grend slemova i Mastersa propustio u karijeri, a koliko oni. Izvinjavam se, ali to nije pošteno poređenje. – rekao je Španac.

Sasvim logično, nije uspeo da sakrije frustraciju zbog još jedne ovakve situacije.

– Prošle sezone nisam uspeo da dođem u četvrtfinale na svakom grend slemu. Izgubio sam od Žila Milera na Vimbldonu. Ranije su me u tome ometale povrede – nisam to učinio od 2011. godine. Australiju nisam igrao 2012. jer sam pola godine bio povređen, a onda sam propustio i Vimbldon, koleno me je uništilo. – zaključio je Nadal i dodao:

– Ipak, to je deo sporta i ne mogu sada, a i ne želim da se žalim. Tako je kako je. Uprkos tome, nalazim se na dobrom mestu u istoriji ovog sporta i nastaviću da radim. To je sve.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari