08/09/18 - 19:44h

”Nije pošteno da moje povrede poredimo sa Novakovim i Rodžerovim”

 

Španac Rafael Nadal morao je da preda duel polufinala na US Openu Argentincu Huanu Martinu del Potru.


Source: Cameron Spencer/Getty Images Europe

Na konferenciji za medije nakon toga zasmetalo mu je poređenje sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, koji su se u poslednje vreme mučili sa povredama.

– Izvinite, nije pošteno porediti mene sa njima. Oni nisu imali ovakve probleme. Novak je imao nešto prošle godine, Rodžer nekoliko puta, ali sa 36 godina to nije isto. Možete pogledati unazad i uporediti koliko sam grend slemova i Mastersa propustio u karijeri, a koliko oni. Izvinjavam se, ali to nije pošteno poređenje. – rekao je Španac.

Sasvim logično, nije uspeo da sakrije frustraciju zbog još jedne ovakve situacije.

– Prošle sezone nisam uspeo da dođem u četvrtfinale na svakom grend slemu. Izgubio sam od Žila Milera na Vimbldonu. Ranije su me u tome ometale povrede – nisam to učinio od 2011. godine. Australiju nisam igrao 2012. jer sam pola godine bio povređen, a onda sam propustio i Vimbldon, koleno me je uništilo. – zaključio je Nadal i dodao:

– Ipak, to je deo sporta i ne mogu sada, a i ne želim da se žalim. Tako je kako je. Uprkos tome, nalazim se na dobrom mestu u istoriji ovog sporta i nastaviću da radim. To je sve.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.