15/02/24 - 17:40h

Nadal o “neravnopravnoj” zaradi tenisera i teniserki: Nisam licemer – ako Serena generiše više novca od mene, neka zaradi više! (Video)

 

I na ovo osetljivo pitanje, Nadal je odgovorio iskreno, iako se odgovor mnogima neće svideti.


zimbio.com

Nije povratak Rafaela Nadala onakav kakav se očekivao. Tačnije, kao da se nije ni desio, odigrao je samo tri meča početkom godine u Brizbejnu. Za ostale turnire, nije bio spreman, pa čak ni za predstojeći u Dohi, na kojem je najavio da će igrati pa odustao.

On je najavio da će zaigrati na egzibiji u Las Vegasu pa u Kaliforniji na Indijan Velsu.

Tokom intervjua za špansku “La Sekstu”, Španac je jasno i glasno istakao da je Novak Đoković najbolji igrač svih vremena.

– Moj prioritet je da budem maksimalno spreman za sezonu na šljaci. Vrujem da ću igrati u Indijan Velsu. Verovatno ću poslednji put igrati tamo, a svi znaju da je to poseban turnir za mene – najavio je Rafa.

Zanimljiv je bio i deo intervjua o platama u ženskom tenisu. Nadal je tu bio sasvim otvoren.

“Nisam licemer. Investicije u ženski sport bi trebalo da budu identične onima iz muškog sporta. Ali plate ne. Zašto? Zato što je nepravedno ako nemamo jednakost. Muškarci i žene zaslužuju da imaju istu priliku. Ali feminizam je to odveo do ekstrema. Jednakost ne znači da nešto treba da poklanjamo. Jednakost je da ako Serena Vilijams generiše više novca od mene onda ona više i zarađuje. Zaista to želim… Ali u tenisu, iz nekih razloga, nagrade su suštinski jednake“, podsetio je Nadal da teniseri i dalje generišu mnogo više novca od teniserki.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.