20/09/16 - 12:03h

Nadal: Nisam uradio ništa zabranjeno

 

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se povodom navoda da je imao dozvolu WADA-e za doping.


Rafael Nadal

Rafael Nadal

Prema informacijama koje su objavljenje na sajtu hakerske grupe “Fancy Bears”, Nadalu je 2009. dozvoljena upotreba beta-metazona, a 2012. kortikotrofin u dozama od 1mg na svaka tri dana.

Rafina terapija je trajala od 30. jula do 8. avgusta, ali se on još 19. jula povukao sa Olimpijskih Igara u Londonu zbog povrede kolena.

Kada tražiš dozvolu za lek iz terapeutskih razloga i dobiješ je, nisi uradio ništa što je zabranjeno. To nije novost, ovo je demagogija. Nikad nisam uzeo ništa za poboljšanje mog učinka. Lekove sam uzimao jer je doktor mislio da su najbolji za moje koleno. – rekao je Nadal.

Godinama se već priča o tome da Nadal koristi nedozvoljene supstance, a on je tužio francusku ministarku koja je javno iznela svoje sumnje.

Sport mora biti čist i to mora biti jasno. Ne smemo izneveriti ljude kojima predstavljamo primer. Moramo biti uvek dobar uzor. Bilo bi dobro za sportiste, navijače i medije da kad god se neki sportista testira na doping da rezultati budu javno objavljeni. Tako bi se rešio ovaj problem. Sport mora postati transparentan, govorim to godinama. – dodao je španski teniser.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Doping, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Srboljub Zaric September 24, 2016 Odgovori

Nadal is a drug cheat and an idiot.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.