15/04/24 - 15:08h

Nadal je spreman za Barselonu: Odlučio sam u poslednji čas! (Video)

 

Rafa se obratio novinarima pred nastup u Barseloni.


Nakon odustajanja od Monte Karla, Nadal se vratio u Španiju i svakodnevno pripremao za ATP 500 u Barseloni koji je na programu nedelje. I izgleda da ćemo zaista napokon videti na nakon turniru, prvi put još od početka januara kada je zaigrao u Brizbejnu nakon jednogodišnje pauze.

Prvi protivnik biće mu 21-godišnji Italijan Flavio Koboli, 63. teniser sveta. U drugom kolu bi mogao da ga sačeka De Minor, a potom i Artur Fis.

Španac je u ponedeljak oko podneva odradio trening i potom se obratio novinarima, pred start turnira koji je čak 12 puta osvojio.

-Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan.

-Nosim se sa povredama najbolje što znam. Znamo šta je tu, nema šta da se krije. Ne moramo o tome više da pričamo. Objasnio sam što se tiče mog abdomena još u Sevilji, jer je moj stric to pominjao. U svojoj izjavi rekao sam samo da nisam mogao da igram. Umoran sam od priče o svemu kada nemam razloga za to na ličnom nivou. Da li se plašim? Toga da ne mogu da igram?To mi se dešavalo godinu i po. Nastaviću sve dok mislim da to vredi. Ne postavljam vremenske okvire, ali život vam pokazuje put i uz svoje etičke principe trudiću se sa učinim sve što je logičnijim moguće.

Mnogi su se nadali polufinalu između Alkarasa i Nadala, ali do toga neće doći jer je mlađi od dva Španca odustao od učešća iz preventivnih razloga.

-To je negativna stvar, pre svega za njega, jer je povrđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu – rekao je Nadal.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Barseloni, Rafael Nadal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.