01/01/24 - 12:36h

Nadal: Federer pre Đokovića!

 

Nadal izgubio u dublu, ali je njegov pres nakon meča izazvao mnogo više pažnje.


Nadal se vratio nakon 347 dana pauze, doduše u dublu u Brizbejnu, zajedno sa Markom Lopesom i – izgubio. To je bilo samo zagrevanje, a ono pravo čeka ga u prvom kolu singla, u kojem će igrati protiv Dominika Tima.

Nakon meća u dublu, brojni novinari sačekali su Španca na konferenciji za medije. Jedno od prvih pitanja bilo je o rivalstvo sa Novakom.

– Nole je mnogo oplemenio svoju igru, ali nije je radikalno menjao. Protiv Federera, na primer, imao sam jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah: kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio – rekao je Rafa.

Španske novinare je zanimao i komentar na nedavnu Novakovu izjavu da ga je Nadal zastrašivao svojim skakanjem i trčanjem po svlačionici pred mečeve.

-To nikada, nikada, nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam u nameri da budem spreman, ništa više od toga. Nisam čuo šta je on rekao, da budem iskren – rekao je Nadal i nešto kasnije dodao:

-Koliko se sećam, Federer je igrač koii me je najviše impresionirao, najviše me zabavio, najviše me “ganuo”. Sa mnogo više emocija sam gledao Federera nego Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija, emocija je ta koja te privuče – zaključio je osvajač 22 grend slema.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.