16/01/24 - 16:38h

MOĆ MILIONA: Nadal teniski ambasador Saudijske Arabije!

 

Biće prašine oko ovoga, ali će je pustinjski vetar oduvati!


Rafael Nadal je imenovan za “teniskog ambasadora” Saudijske Arabije, i očekuje se da uskoro otvori veliku tenisku Akademiju u Rijadu.

Prvi čovek tamošnje teniske Federacije, Arij Almutabagani:

-Rafa je oličenje svih vrednosti koje cenimo kod istinskog šampiona. On je idealan uzor za mlade dečake i devojčice, neko na koga mogu da se ugledaju. Jasno je da svakog dana daje sve od sebe. Njegova posvećenost treningu, svakom udarcu i način na koji se bori za svaki poen – to su vrednosti koje se nadamo da će preneti i na naše buduće zvezede. Nije cilj da se razviju samo kao igrači već i kao ljudi.

Nadalova uloga ambasadora uključuje “posvećivanje vremena kraljevstvu svake godine” kako bi doprineo rastu sporta i razvoju nove “Akademije Rafael Nadal”.

-Gde god pogledate u Saudijskoj Arabiji, možete videti rast i progres i uzbuđen sam što ću biti deo toga. Nastaviću da igram tenis, volim ovu igru. Ali pored igranja želim da pomognem da sport raste širom sveta, a u Arabiji vidim pravi potencijal – rekao je Rafa ovim povodom.

Poznato je kakva ulaganja poslednjih godina ova šerijatska zemlja ima u najpopularnije komercijalne sportove. Svi više se govori o njihovom predstojećem uticaju na tenis. Ako to neko bude želeo da spreči, imaće vraški težak zadatak, jer njihov novac deluje nepobedivo.

Osim milionskih fudbalskih transfera koji su bili “predigra” za domaćinstvo Mundijala 2034, Saudijska Arabija je ugostila najbolje boksere sveta, “El klasiko”, dala 500 miliona golferu Džonu Ramu, a sada planira da organizuje velike teniske turnire.

Međutim, Nadal je poput mnogih drugih svetskih zvezda kritikovan od javnosti što je pristao da promoviše Saudijsku Arabiju jer je generalni stav da ovaj kraljevina pokušava da kroz sport popravi svoju reputaciju zemlje koja krši ljudska prava.

A Španac je posebno na udaru jer se mnogi pitaju da li mu je zaista neophodan novac za promociju takve zemlje s obzirom da je tokom karijere samo od turnira zaradio oko 134 miliona evra.

Ovo je neverovatno razočaravajuće od Rafe. Neoprostivo. Ako pridobiju i Rodžera (Federera) takođe, ja sam završio – objavio je novinar Nik Mekmehon.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.