31/01/13 - 12:45h

Mladi teniseri Srbije otputovali na Vinter kup

 

Od 1. do 3. februara dečaci i devojčice uzrasta 14 i 16 godina, teniseri i teniserke naše mlade reprezentacije igraće kvalifikacione turnire za Vinter kup. Naši teniski talenti u kategoriji do 12 godina već su se kvalifikovali za finalne turnire koje će narednog vikenda igrati u Češkoj (dečaci) i u Engleskoj (devojčice).

Mlade teniske reprezentacije Srbije

Mlade teniske reprezentacije Srbije

Selekcije Srbije do 14 i 16 godina pripreme su obavile na Novom Beogradu na terenima TS Srbije u Impuls holu.
Ivana Obradović, selektor devojčica do 14 godina na pripreme je pozvala pet igračica, a u Adapazar (Turska) krenulo je njih tri: Kristina Miletić, Jovana Vuković i Mia Mijatović.

Ove pripreme su fenomenalno organizovane, kao nikada do sada. Zaista nemam reči da se zahvalim ljudima u TS Srbije koji su na ovakav način organizovali pripreme mladih igrača, počev od smeštaja, termina za treninge, opreme…ma, ne vredi nabrojati sve pogodnosti koje su mladi teniseri i teniserke Srbije imali i sa kakvom su pažnjom i brigom bile okružene. Ja sam bila igračica, ali ovako nešto, ovakve uslove, nikada ni jedna selekcija, osim Dejvis i Fed kup reprezentacije nije imala. Tereni TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu su nam bili na raspolaganju celog dana i zato smatram da smo uradili mnogo za ovih pet dana. Sve igračice su zdrave i sa puno optimizma putujemo u Tursku, a cilj nam je da osvojimo jedno od prva dva mesta i kvalifikujemo se za finalni turnir koji će se od 15. do 17. februara igrati u Italiji – kaže selektor Ivana Obradović.

Reprezentacija Srbije - do 14 godina

Reprezentacija Srbije – do 14 godina

Selektor dečaka u istoj kategoriji (do 14 godina) Aleksandar Jerinkić na pripreme je pozvao četiri igrača: Borisa Butuliju, Aleksu Bućana, Konstantina Kirovskog i Miomira Kecmanovića, a u Budimpeštu nije otišao Aleksa Bućan.

Svi komplimenti Teniskom savezu Srbije za organizaciju ovako kvalitetnih priprema. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Savez je ovim pripremama sebi postavio zaista visoke standarde. Odradili smo sve ono što smo planirali, a meni je bilo pravo zadovoljstvo da radim sa ovim dečacima. Na žalost, Aleksa Bućan je morao da ostane u Beogradu, a u Budimpeštu putuju Butulija, Kirovski i Momir Kecmanović. Sa velikim ambicijama idemo u Budimpeštu i svi smo uvereni da ćemo izboriti finale koje će se igrati od 15. do 17. februara u Italiji – reči su selektora Aleksandra Jerinkića.

Reprezentacija Srbije - do 14 godina

Reprezentacija Srbije – do 14 godina

Muška reprezentacija u kategoriji do 16 godina glavni je favorit na kvalifikacijama u Minsku, a selektor Nikola Vidović uveren je da će njegova ekipa opravdati naziv favorita.

Na pripreme su bili pozvani Stefan Milićević, Filip Grbić, Dušan Vukićević i Milan Drinić. Postavljeni smo za prve nosioce. Mislim da smo najjači i da ćemo sigurno izboriti finale u Francuskoj. Šta reći o pripremama. Mislim da su do sada najbolje organizovane, da je sve bilo na svetskom nivou i da je TS Srbije napravio pravi potez. Kompletne pripreme zaslužuju najviše ocene. Teniseri su u izvanrednoj formi, a meni je bilo najteže da se odlučim koga ću ostaviti u Beogradu. Odluka je da to bude Milan Drinić. U svakom slučaju ovo je matrica kako savez treba da se brine o najmlađim i najperspektivnijim teniserima Srbije – kaže Nikola Vidović.

Reprezentacija Srbije - do 16 godina

Reprezentacija Srbije – do 16 godina

Devojčice u kategoriji do 16 godina prošle godine bile su svetske prvakinje. Ivana Jorović i Nikolina Jović koje su prošle godine osvojile titulu, uz pomoć Jelene Lukić pokušaće da ponove uspeh od prošle godine. Za ovaj tim zadužen je selektor Marko Đoković.

Reprezentacija Srbije - do 16 godina

Reprezentacija Srbije – do 16 godina

Super sam zadovoljan zalaganjem i ponašanjem devojčica na ovim pripremama koje su bile izuzetno organizovane. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Najteže mi je bilo da se odlučim koju ću devojčicu da ostavim. To je Emilija Dančetović. Šteta, sjajan su tim. Pravo je zadovoljstvo raditi s njima. Mi trenutno ne razmišljamo o finalu u Češkoj. Idemo korak po korak, ali, naravno, nadamo se da ćemo izboriti jedno od prva dva mesta koja vode na finalni turnir– kaže Marko Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ivana Jorović, Nikolina Jović, Srpski teniski talenti, Stefan Milićević, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.