28/01/24 - 15:53h

Medvedev o borbi za tron u nastavku sezone: Mnogo je neizvesno, ko zna šta će biti… (Video)

 

Kako Danil Medvedev vidi nastavak borbe za tron na ATP rang listi?


Treći porazom u finalima Australijan open, a drugim nakon vođstva od 2:0 u setovima, Danil Medvedev je ujedno propustio priliku da prestigne Alkarasa i postane svetski broj dva. Tokom pres konferencije nakon neča, Rus je govorio i o nastavku borbe za vrh.

-Siner je na ovom turniru bio najbolji igrač na svetu, zato je osvojio Slem. Ali ne znamo šta će se dalje dešavati. Trenutno je on u trci za No.1. Ako nastavi da igra ovako, ako nastavi da pobeđuje na ovakvim turnirima, on će biti broj jedan u jednom trenutku. Nikad ne znamo šta može da se desi. Mnoge stvari mogu da se dogode u karijeri. Zato mislim da je tenis lep sport jer ne možete gledati u budućnost. Ne znaš. Ako ostane zdrav i igra ovako, u jednom trenutku će biti broj jedan. Dva meseca, godinu dana, dve, jednog momenta. Mnogi igrači su prošli razne stvari u sezonama i karijerama, videćemo kako će Janik da se nosi sa svim. I sebe sam stavio u dobru poziciju. Pretpostavljam da sam No.2 u trci. Daću sve od sebe da budem blizu.

Medvedev je na terenu u Melburnu proveo više od 24 sata, čak četiri od sedam mečeva igrao je u pet setova.

-Neverovatno. Kao što sam rekao posle meča sa Sašom, otišao sam na spavanje u 5.00. Nikad nisam zaspao tako kasno. Sećam se jedne baš teške situacije, Završnog mastersa u Londonu, posle meča sa Nadalom sam otišao u 4.00, igrali smo lud meč, a onda sam sutradan morao da igram protiv Tima, uspeo sam da pobedim u izjednačenom meču. Bilo je brutalno. Kada odete kasno na spavanje, sledećeg dana se osećate užasno, pokušavajući da se oporavite za naredni dan.

Daniil Medvedev Post-Match Press Conference | Australian Open 2024 Final 🇦🇺

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.