28/11/23 - 10:37h

Međedović – Mikelsen (oko 20.20) – Gledajte direktan prenos!

 

Hamad Međedović večeras kreće u svoj pohod na Džedu!


Live prenos počinje za


Ko prenosi?

U 2024. ulazimo sa tri igrača u Top 50 (Đokovć 1, Đere 33, Lajović 46), a isključivo sticajem okolnosti ih nemamo četiri – Kecmanović je 54, iako je dobar deo sezone proveo u Top 50, i igrama zaslužio da tu i ostane. Bio je Miša fantastičan prošle nedelje u Malagi, ostvario obe pobede u singlu, i, nadamo se, najavio proboj ka vrhu u bliskoj budućnosti.

Ništa manji benefit nije ni izlazak na najveću scenu Hamada Međedovića. Pazarac još uvek nije top 100 igrač (110. na rang listi), ali je pitanje vremena kada će to postati. Ostvario je prvi od svojih velikih snova plasiravši se letos u glavni žreb Vimldona, a par meseci kasnije i drugi, stigavši do Završnog, “Next Gen” turnira, na kojem će igrati osmorica najboljih mladih igrača.

Zaslužio je Hamad tu privilegiju, uprkos činjenici da Alkaras i Rune ne mogu igrati jer su nastupali u Torinu, i da su Museti i Šelton otkazali učešće.

Međedović će biti drugi srpski igrač na takmičenju formiranom 2017. godine. Prvi je bio Kecmanović 2019, kada je stigao do polufinala.

“Next Gen” se posle pola decenije stanovanja u Milanu, ove godine preselio u Džedu (Saudijska Arabija). Od početka se igra po eksperimentalnim pravilima – nema zagrevanja na terenu pre mečeva, osam sekundi između prvog i drugog servisa, ako razmena traje tri udarca ili manje, vreme za prvi servis u narednom poenu se smanjuje na 15 sekundi. Igra se na tri dobijena seta i na četiri dobijena gema sa taj-brejkom na 3:3. Nema prednosti, nema promene strana posle prvog gema, publika može slobodno da se kreće na tribinama tokom igre…

Ove godine je nagradni fond veoma povećan – na čak 2.000.000 dolara. Neporaženog šampiona čeka ček na 514.000 dolara. Premija za dolazak iznosi 150.000 dolara, pobeda u grupi 32.500, pobeda u polufinalu još 113.500 a trijumf u finalu još 153.000.

Turnir je neka vrsta odskočne daske za potonje vrhunske igrače i velike šampione. Među osvajačima i finalistima su bili Karlos Alkaras, Janik Siner, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov. Prošle godine je trijumfovao Brendon Nakašima. Karlitos je bio najbolji 2021, Siner 2020.

Međedovićev trener u Džedi biće srpski selektor Viktor Troicki – njih dvojica su zajedno otputovali na Bliski istok iz Malage.

Može se reći da je naš predstavnik dobro prošao na žrebu – rivali su mu Aleks Mikelsen (SAD), Luka van Aš (Francuska) i Abedalah Šelbaj (Jordan).

U Zelenoj grupi u prvom kolu igraju Artur Fis (Francuska) – Luka Nardi (Italija) i Dominik Štriker (Švajcarska) – Flavio Koboli (Italija). Program počinje u utorak od 13 časova po srednjeevropskom vremenu, a Hamad će poslednji na teren, ne pre 19.30. Sve mečeve našeg predstavnika moći ćete gledati u direktnim prenosima na našem portalu.

Prvi rival srpskog tenisera, 19-godišnji Mikelsen, probio se u drugoj polovini ove sezone. Godinu je počeo na 600. mestu, već u julu je bio 250, a sada je u prvih 100. Veliki uspeh je postigao plasmanom u finale Njuporta, a u Džedu dolazi sa dva uzastopno osvojena čelendžera – u Noksvilu i Šampanju. Činjenica da u domovini dobija vajld karte kada god poželi, ubrzala je njegov proboj.

Zanimljivo, Međedović se nikada nije sastao ni sa jednim rivalom iz grupe. Drugi protivnik biće mu Luka van Aš, a treći Abedalah Šelbaj, Jordanac koji je u Džedu stigao “po ključu” (najbolji arapski igrač do 21. godine).

Gledajući plasman na ATP rang listi, dva Francuza su najveći favoriti – Artur Fis (36) i Luka Van Aš (70).

Utorak, 1. kolo

Zelena grupa

Artur Fis – Luka Nardi 13.00
Dominik Štriker – Fabio Koboli 14.30

Crvena grupa

Luka van Aš – Abedalah Šelbaj 18.00
Hamad Međedović – Aleks Mikelsen 19.30.

Budite uz nas i gledajte direktne prenose mečeva iz Džede!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Hamad Međedović, NextGen, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.