19/09/15 - 18:21h

Marej za decu izbeglice: Po 50 funti za svaki as!

 

Britanski teniser Endi Marej nije ostao ravnodušan na imigrantsku krizu. On je odlučio da UNICEF-u donira po 50 funti za svaki as koji odservira do kraja godine, i na taj način se pridruži njihovoj akciji koja pomaže deci u teškim situacijama.

Endi Marej

Endi Marej

Podstaknut migrantskom krizom, tražim od ljubitelja tenisa širom sveta da doniraju i pomognu svakom detetu čiji je svet izokrenut konfliktom ili katastrofom. Zajedno možemo da učinimo svet bezbednijim mestom za svako dete. – rekao je Endi Marej.

On će UNICEF-u donirati po 50 funti za svaki as koji odservira do kraja godine, a njegovi sponzori, ATP i Teniska asocijacija Britanije daće identičnu sumu.

Endi Marej se trenutno nalazi u Glazgovu, gde sa Dejvis kup reprezentacijom igra polufinale protiv Australije. U njegovom kalendaru do kraja godine stoje turniri u Aziji, Masters u Parizu i Završni masters sezone.

Marej je u prvom meču Dejvis kup polufinala sa 3:0 u setovima savladao Tanasija Kokinakisa, a u tom susretu zabeležio je deset aseva, što znači da se na njegovom ”računu” za UNICEF nalazi 500 funti, što je oko 82 hiljade dinara.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.