03/02/16 - 14:26h

Marej dobija pojačanje u trenerskom timu

 

Po pisanju “Daily Mail”-a, drugi teniser sveta Endi Marej će najverovatnije angažovati novog pomoćnog trenera. To će biti njegov zemljak Džejmi Delgado (38).

zimbio.com

zimbio.com


Kako piše britanski list, Marej bi uskoro i zvanično trebalo da angažuje Delgada kao pomoćnika glavnom treneru, Ameli Morezmo. Navodno, Delgado je bio na nedavno završenom Australijan openu gde je gledao Endijeve mečeve, ali je sedeo odvojeno od stručnog štaba.

Delgado bi trebalo da prati Mareja na turnirima na kojim Morezmo neće moći da prisustvuje. Francuskinja će imati više roditeljskih obaveza (prošlog avgusta rodila sina), te će morati da propusti neka takmičenja.

Do prošle nedelje, Delgado je bio trener Žila Milera. Za vreme igračke karijere, najbolji plasman u singlu bio mu je 121. mesto, dok je u dublu bio 57.

zimbio

zimbio

Marej se vratio u Britaniju nakon poraza u finalu Melburna od Novaka Đokovića, čime je oborio negativan rekord – pet poraza u finalu jednog Gren slema. Očekuje se da postane otac tokom druge nedelje februara. Saradnja sa Delgadom trebalo bi da se ozvaniči nakon prinove.

Britanac je često menjao trenere tokom karijere. Prošlog juna je izjavio kako bi želeo da konačno dobije trenera na duži period, ali je već u decembru raskinuo saradnju sa Jonasom Bjorkmanom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dzejmi Delgado, Endi Marej, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA February 4, 2016 Odgovori

Matematički gledano, Marej je drugi teniser sveta. Ali činjenica je da on, nakon što je pobedio Noleta prošle godine u Montrealu, gubi na imidžu i harizmi. Ni izbliza to nije onaj raniji član tzv “Velike četvorke”. Vavrinka ga je potisnuo sa tog mesta i ako u najskorije vreme nešto ne preduzme neće biti dobro po njega. Novi trener??? Da, sigurno, ali mislim da Delgado nije najbolji izbor. Ni glavna “trenerka” Ameli Morezmo, nije mu bila pun pogodak, a ako i sa Delgadom promaši svašta može da se desi. Da bi povratio stari sjaj, treba mu neko od bivših iz samog vrha tenisa, agresivan i harizmatičan. Niko više ne strepi pred mečeve sa njim, a to je veoma važno u građenju imidža tenisera koji za sebe tvrdi da nije daleko od Novaka.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.