31/03/12 - 02:50h

Majami: Fantastični Novak u finalu!

 

Novak Đoković savladao je Argentinca Huana Monaka u polufinalu turnira Masters serije u Majamiju. Novak na ovom turniru brani titulu, a protivnik u finalu biće mu Britanac Endi Marej, kome je Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena.

N. Đoković67
H. Monako06

Novak Đoković

U prvom setu je Đoković održao Monaku malu lekciju tenisa, i bez ikakvih problema za manje od pola sata došao do vođstva od 1:0, ne dozvolivši protivniku da osvoji ni jedan gem. Podsetio nas je Novak kako izgleda igra pomoću koje je prošle godine osvojio deset turnira. Svaki segment te igre je odlično funkcionisao, o čemu najbolje svedoči rezultat.

U drugom setu, koji je trajao tri puta duže od prvog, slika je bila potpuno drugačija. Monako se vratio u igru, osvojivši prvi gem u setu. Novak se opustio posle lako dobijenog seta, pa je dozvolio protivniku da iskoristi njegov pad koncentracije. U petom gemu koji je trajao skoro osam minuta, Đoković je uspeo da napravi brejk i povede sa 3:2. I u osmom gemu je Srbin pokazao kako igra šampion, pa je od Monakovih 40:0, došao do osvojenog gema i vođstva od 5:3. Usledio je servis gem Argentinca, koji je Đoković izgubio bez dobijenog poena, jer nije želeo da troši snagu, čuvajući se za servis gem u kom će servirati za pobedu. Međutim, Monako je ponovo došao do tri brejk lopte, ali je ovog puta uspeo da ih realizuje. Izjednačio je rezultat, a ubrzo poveo sa 6:5. Prvi reket sveta nije želeo da meč uvede u treći set, pa je uspeo da se izbori za taj – brejk.

I u taj – brejku se Monako držao dobre igre, ali je Novak uspeo da napravi mini brejk za vođstvo od 5:3. Nešto kasnije nije iskoristio šansu da na svoj servis okonča meč, ali je Argentinac, verovatno pod pritiskom, poslao lopticu u aut, što je Noletu omogućilo prolazak u finale.

Đoković će se u nedelju sastati sa Britancem Endijem Marijem, kome je polufinalni duel predao Rafael Nadal. Ovo će biti 13. duel Srbina i Britanca, a poslednji koji su odigrali, u polufinalu Dubaija ove godine, dobio je Marej 6:2, 7:5.

( Tenis Uživo, T. Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Majamiju, Novak Djoković, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.