29/03/24 - 08:51h

Majami: Dimitrov ponovo zaustavio Alkarasa!

 

Nije druga mladost, nego životna forma!


Poslednji finalista Mastersa u Majamiju je Grigor Dimitrov. Na opšte iznenađenje, on je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Karlosa Alkarasa 6:2, 6:4 za 94 minuta igre, zaustavivši tako Špančev pobednički pohod na američkoj turneji.

Šampion Indijan Velsa se malo toga pitao u ovom meču.

Verovali ili ne, Dimitrov nikada ranije nije uspeo da stigne ni do četvrtfinala u Majamiju. Rival u borbi za završnu predstavu biće mu Aleksander Zverev (00.00).

Mnogi govore i pišu da Bugarin doživljava drugu tenisku mladost, ali zapravo je sve realnija formulacija da se nalazi u životnoj formi, iako u maju puni 33 godine. Skoro 12 meseci igra na vrhunskom nivou i ponovo će od ponedeljka postati član top 10 društva, prvi put od 2018.

Drugi put zaredom je uspeo da sruši Karlitosa – bio je bolji i u Šangaju prošle godine. Protiv Zvereva će se boriti za svoje deseto Masters finale. U kakvom se momentumu nalazi, verodostojno svedoči i informacija da je u 2024. već igrao tri finala (dobio jedno, u Brizbnejnu). Odnos pobeda i poraza u 2024. mu je 19-4.

Grigor je iskoristio svoje šanse, Alkaras nije. Tako se u najkraćem može opisati borba u prvom setu koji je obilovao brejk loptama. Bilo ih je u svakom od prva četiri gema, ali je Dimitrov taj koji je uspeo da oduzme protivnički servis, potom izdrži do 5:2, a onda da napravi novi brejk. Deluje po rezultatu da je potpuno dominirao u prvom setu, ali daleko od toga.

U drugom setu, najavio je trijumf Dimitrov brejkom za 3:1, potvrdio ga je osvajanjem sledećeg gema bez izgubljenog poena. Čak i kada mu je Alkaras uzvratio, nije se uzdrmao Bugarin, sačekao je svoju šansu na 5:4, baš na servisu Alkarasa napravio je trijumfalni brejk, na prvoj meč lopti.

-Da biste pobedili Karlosa, morate da igrate najbolje što možete. To je jednostavno tako. Ušao sam u meč veoma koncentrisan i krajnje jasan, znao sam šta moram da uradim. Ponekad je jednostavnost genijalna. Veoma je teško to učiniti, posebno protiv takvog protivnika. Ali mogao sam zaista da diktiram i čitam igru bolje nego prošli put. Sve u svemu, veoma dobar meč. Samo sam srećan što sam jednom završio u dva seta – rekao je Grigor nakon meča.

Alcaraz Faces Dimitrov; Zverev & Marozsan Clash | Miami 2024 Quarter-Final Highlights

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grigor Dimitrov, Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Majamiju, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.