22/09/17 - 19:18h

Lejver Kup: Evropljani bolji od Amerikanaca

 

U petak je počeo prvi “Lejver kup”, egzibiciono takmičenje pod pokroviteljstvom Rodžera Federera i njegovog menadžerskog tima koje će se ovog vikenda održati u praškoj “O2 Areni”.


zimbio.com

Ovo je prva edicija “Lejver Kupa”, takmičenja koje nosi ime slavnog Roda Lejvera. Igra se na tvrdoj podlozi u dvoranskim uslovima najvećeg objekta te vrste u češkoj prestonici, a igrači su podeljeni u dva tima – Evropa i Svet.

Kapiten Evrope je Bjern Borg, a Sveta Džon Mekinro.

Evropa: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Dominik Tim, Tomaš Berdih i Fernando Verdasko.

Svet: Sem Kveri, Džon Izner, Nik Kirjos, Džek Sok, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo i Tanasi Kokinakis.

Prvi duel odigrali su Marin Čilić i mladi Amerikanac Frensis Tijafo, a najbolji hrvatski igrač slavio je u dva taj-brejka, 7:6 (7-3), 7:6 (7-0).

Drugi bod Timu Evrope je doneo Austrijanac Dominik Tim, koji je u super taj-brejku bio bolji od još jednog Amerikanca, Džona Iznera, u još jednom uzbiljivom meču – 6:7 (15-17), 7:6 (7-2) i 10:7.

U poslednjem meču prvog dana nadmetanja sastaju se Alesakder Zverev i Denis Šapovalov.

Ideja za ovo egzibiciono takmičenje pronađena je u Rajder kupu, koji okuplja najbolje evropske i američke golfere. Igraće se ukupno 12 mečeva, svakog dana tri u singlu i jedan u dublu. Sve se igra u dva seta, i ako je potrebno uz odlučujući super taj-brejk do 10 poena.

Zanimljivo je da mečevi prvog dana donose jedan poen, drugog dana dva poena, a trećeg dana tri poena. Pobednik je ko prvi dođe do 13 poena. U slučaju remija igraće se meč dublova u trajanju jednog seta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Lejver kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.