26/06/24 - 11:25h

Lajović u Umagu brusi formu za Pariz

 

Prava odluka srpskog predstanika na OI!


Source: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Pred svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama, srpski teniser Dušan Lajović odlučio je da nastupi na ATP 250 turniru u Umagu, koji je na programu nakon Vimbldona. Završiće se 27. jula, baš na dan kada počinje olimpijski turnir. U slučaju da dođe do finala, neće igrati prvog takmičarskog dana u Parizu, ali neće ni imati ni puno vremena za adaptaciju, mada su mu tereni Rolan Garosa svakako dobro poznati.

Lajović se opredelio da što više igra na šljaci kada završi takmičenje u Londonu. Prijavljen je za čelindžer u Salcburgu u drugoj nedelji Vimbldona – naravno ako rano ispadne na travi – a potom za seriju 500 u Hamburgu, pre nego što stigne na Jadran.

Prvi nosilac u Umagu bi trebalo da bude Andrej Rubljov, a među prijavljenima su i Holger Rune, Lorenco Muzeti, Fransisko Serundolo…

Podsetimo, Srbiju će na Olimpijskim igrama što se tenisa tiče predstavljati Novak Đoković i Dušan Lajović. Uslove su ispunjavali i Laslo Đere, odnosno Miomir Kecmanović, ali su oni odustali od nastupa na največoj svetskoj smotri sporta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Umagu, Dušan Lajović, Olimpijske igre, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.