28/05/24 - 10:16h

Lajović srušio Safiulina u maratonu!

 

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.


D. Lajović47666
R. Safiulin65474

Nakon četiri sata i deset minuta velike borbe, naš predstavnik je slavio 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4.

Čak 18 brejkova viđeno je u duelu 42. i 61. tenisera sveta, da bi na kraju, u takvim okolnostima, trijumf otišao na stranu slabije rangiranog Ducija.

Amerikanac Fric ili Argentinac Koria biće naredni rival srpskog tenisera u Parizu.

Pravi rolerkoster bio je okršaj Lajovića i Safiulina. Najpre je Rus uzeo prvi set iako je Duci imao brejk prednosti, da bi Srbin drugu deonicu prelomio brejkom u 11. gemu.

U trećem setu je prelomni momenat bio u devetom gemu u kome Lajović dolazi do prvih brejk lopti i do brejka. Spasio je u narednom gemu tri brejk lopte i prvu set loptu iskoristio da povede 2:1.

Vodio je Lajović 4:1 u četvrtom setu uz dva brejka, ali je Safijulin uspeo da vrati jedan brejk i da smanji na 4:3. Imao je čak i tri prilike da vrati i drugi brejk, ali je Dušan uspeo sa se izvuče iz ove situacije.

Servirao je Lajović za meč, ali je Safijulin uspeo da produži duel. I na kraju – tajbrejk nakon sat vremena borbe u četvrtom setu u kome je Lajović nije uspeo da završi posao. Imao je srpski teniser meč loptu, ali je Safijulin uspeo da uvede ovaj duel u peti set.

Nije popuštao u petom setu ni jedan od igrača. Sedam gemova je odighrano bez i jedne brejk prilike.

Da bi onda u osmom gemu Lajović stigao do prve – i ona je iskorišćena.

To je Dušanu donelo priliku da servira za pobedu. I ni to nije bilo dovoljno. Safijulin jednostavno nije oustajao i za to je nagrađen brejkom.

Ali, konačno, novim brejkom Lajović uspeva da slomi žilavog Safijulina. Iskoristio je drugu meč loptu koju je imao u petom setu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.