24/05/16 - 21:44h

Krov na ‚‚Šatrijeu” ne pre 2020. godine

 


Umesto da ih kišni početak ovogodišnjeg Rolan Garosa ubrza, organizatori ovog grend slema su najraniji datum za postavljanje krova na terenu ‚‚Filip Šatrije” pomerili sa 2018. na 2020. godinu.

Roland Garros

Roland Garros

Kiša u Parizu poprilično se ”poigrala” sa rasporedom mečeva u prva dva takmičarska dana na ovogodišnjem Rolan Garosu. Igrači su satima čekali na svoje mečeve, koji su uglavnom bili odloženi za sutradan.

Nakon što će US Open 2016. godinu dočekati sa novim pokretnim krovom na stadionu ‚‚Artur Eš”, Rolan Garos ostaje jedini grend slem ”bez krova”.

Pokretni krov na ‚‚Filip Šatrijeu” deo je plana za renoviranje Rolan Garosa koji je trenutno u stagnaciji zbog postupka koji su protiv rekonstrukcije kompleksa pokrenuli lokalni stanovnici i ekološki aktivisti. Očekuje se da Državni savet Francuske do septembra donese odluku o nastavku radova koji su započeti pre dve godine.

Odlaganje ovog projekta moglo bi veoma da naškodi Parizu u kandidaturi za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine.

Postoje štrajkovi u Francuskoj, stvari se sporo odvijaju, i mislim da Internacionalni Olimpijski komitet to uzima u obzir. Poruka koju šaljemo odlaganjem nije pozitivna, ali smo pozitivni u mišljenju da će se naši planovi ostvariti. – rekao je Gi Forže, nekadašnji teniser, a sada direktor Rolan Garosa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.