11/03/15 - 15:23h

Krajinović: Oduvek sam želeo igrati za Srbiju, Hrvatska nikada nije bila opcija!

 

Srpski teniser Filip Krajinović dao je svoj doprinos u pobedi Dejvis kup selekcije Srbije protiv Hrvatske, trijumfom protiv Franka Škugora. Tim povodom mladi Somborac je dao izjavu za hrvatski portal “Sportske novosti” u kojoj je između ostalog negirao da je želeo da igra za hrvatsku reprezentaciju.

Filip

Filip

Pre četiri godine pojavila se priča da bi tada 19-godišnji Filip Krajinović mogao da zaigra pod zastavom Hrvatske, ali je to srpski teniser odlučno demantovao u intervjuu za ‘Sportske novosti”.

Ma, ne, nije uopšte tako. Nikad to u životu ne bih učinio. Ja sam Srbin i igram za svoju zemlju. Kružile su neke glasine, ali samo po novinarskim kuloarima. Nikada nisam dobio poziv, niti sam želeo da igram za Hrvatsku. Nije bilo nikakve priče o tome“, jasan je Krajinović.

Krajinović je 2011. godine, pored srpskog uzeo i hrvatski pasoš, radi lakše procedure dobijanja vize.

Uzeo sam i hrvatski, ali putujem isključivo sa srpskim. Vezuju me neke rodbinske veze za Hrvatsku, ali ne preko roditelja, u pitanju su neki dalji rođaci“, naveo je reprezentativac Srbije.

Filip je u toku 2009. i 2010. godine živeo i trenirao u Zagrebu.

Iznajmljivao sam stan tamo, jer sam trenirao sa Ivom Ančićem, a kondicioni trener mi je bio Slaven Hrvoje, koji sada radi sa Marinom Čilićem. Devojka mi je bila iz Hrvatske, tako da sveukupno imam lepa sećanja na Zagreb i Hrvatsku“, istakao je Filip Krajinović.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Dejvis Kup, Filip Krajinović, Intervju, Rang Lista, Srbija - Hrvatska, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.