14/01/15 - 09:42h

Jovana Jakšić u kvalifikacijama za AO (žreb)

 

Srpska teniserka Jovana Jakšić jedina je predstavnica Srbije u ženskom delu kvalifikacija za prvi Grend slem sezone. Srpkinja je postavljena za 15. nositeljku, a u prvom kolu će se sastati sa Čehinjom Lusi Hradeckom.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić će, ako se plasira u drugu rundu kvalifikacija, ići na bolju iz duela Gabrijela Dabrovski – Julija Bejgelzimer.

Pored naše teniserke u kvalifikacijama učestvuju još dve igračice iz regiona. Crnogorka Danka Kovinić postavljena je za četvrtu nositeljku na turniru, a u prvoj rundi će se sastati sa iskusnom Francuskinjom Virdžini Razano koja je do sada 13 puta učestvovala na Australijan Openu. Ko iz ovog dula prođe dalje sastatće se sa boljom iz meča Tatjana Marija – Giola Barbieri.

Pored Jovane i danke u kvalifikacijama učestvuje i Hrvatica Petra Martić. Petrina protivnica u prvoj rundi biće Rumunka Ana Bogdan, a ako Hrvatica prođe dalje sastaće se sa boljom iz duela Ruskinje Elizavete Kuličkove i Kanađanke Šarom Fičman.

Danas su već počele kvalifikacije u Asutraliji za muškarce, a takmičenje u konkurenciji dama na programu je sutra.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Australian Open, Crna Gora, Danka Kovinić, Grend Slem, Hrvatska, Jovana Jakšić, Petra Martić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.