22/01/12 - 13:06h

Jelena zaustavljena u osmini finala na Australian Openu!

 

Jelena Janković je porazom u osmini finala završila učešće na ovogodišnjem Australian Openu. Bolja u tom meču bila je prva teniserka sveta Karolina Voznjacki.

J. Janković05
K. Voznjacki67

Jelena Janković

Prvi gem na servis Jankovićeve trajao je deset minuta. Obe su pomalo grešile, ali je Jelena više i Voznjacki je posle druge brejk lopte povela sa 1:0. Na svoj servis danska teniserka igrala je perfektno, i sa 40:0 došla do vođstva od 2:0. Nakon toga napravila je još jedan brejk, a za Jelenu više nije bilo šansi. Posle 34 minuta prva teniserka sveta bila je na polovni puta koji je vodio do pobede.

Na početku drugog seta izgledalo je kao da je Jelena rešila da pokaže šta zaista zna. Povela je sa 1:0, ali je nakon nekoliko minuta ponovo izgubila gem u kom je servirala. Nakon toga, opet je sve krenulo u smeru poraza srpske teniserke. Kad više niko nije očekivao, Jelena je napravila brejk i smanjila vođstvo protivnice na 4:2. Posle njega još jedan, i to baš kad je trebalo – u gemu u kom je Voznjacki servirala za meč. Jelena je spasila meč loptu, i došla do rezultata od 5:5. Danska teniserka se nije tako lako predala, a Jelena je pravila greške, što nas je dovelo do konačnog rezultata i do pobede Karoline Voznjacki.

Moglo bi se reći da je srpska teniserka, ipak , napravila dobar rezultat stigavši do osmine finala, jer je prošle godine na ovom turniru učešće završila u drugom kolu.

Ostaje nam da se nadamo da će Ana i Novak, naši preostali predstavnici, proći bolje do nje, a da će Jelena više sreće imati u mešovitom dublu.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australijan Open 2012, Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.