14/04/16 - 19:44h

Ječmenica: Verujem u mladi tim; Krunić: Već smo ih pobeđivale…

 

Posle Ane Ivanović, koja je završila reprezentativnu karijeru, Jelena Janković je zbog povrede otkazala učešće u ovonedeljnom FED kup duelu sa Belgijom. Selektorka naše zemlje, Tatjana Ječmenica, sve nade ulaže u podmlađeni tim.

Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic

Tatjana Ječmenica na raspolaganju u predstojećem duelu sa Belgijom ima Aleksandru Krunić, Jovanu Jakšić, Ninu Stojanović i juniorku Olgu Danilović. Ona veruje da mladi tim može da da dođe do pobede.

Sigurno je da bismo bili jači da uz dve naše najbolje teniserke u timu. Jeleni je žao što je morala da otkaže. Znam da je do poslednjeg momenta želela da igra i da pomogne devojkama. Tužno je što je morala da se povuče. Znatno smo oslabljene, jer smo računali na nju, međutim, ovo je mlad tim i ja verujem u njih. Belgija ima dobre igračice, ali niko nije favorit u ovom meču, biće otvoren duel. Možda one jesu u ovom trenutku na papiru jače, ali sam sigurna da će naše devojke dati sve od sebe. Vole i žele da igraju za reprezentaciju, a nadam se da će i sreća biti na našoj strani. – rekla je Ječmenica.

Prvi reket naše zemlje u ovom susretu, Aleksandra Krunić, naglasila je da je devojkama neophodna podrška publike.

Igrale smo s Belgijom dva puta i oba puta smo ih dobile. Bolje su rangirane od nas, ali u FED kupu nema pravila. Nadam se da će doći mnogo publike, jer nam je to potrebno. – rekla je ona.

Jovana Jakšić koja je pozvana nakon što je Jelena otkazala učešće kaže da je atmosfera u timu odlična i da će se to sigurno odraziti i na teren.

One su na papiru jače, ali devojke su spremne. Atmosfera u timu je fantastična i svi jedva čekamo da počne. – rekla je Jakšićeva.

Najmlađa članica ekipe, Olga Danilović, raduje se što je u timu i nada se pobedi.

Ne verujem da ću ja da uradim nešto veliko, ali biću tu da bodrim svoj tim. Nadam se da ćemo proći dalje. – rekla je ona.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Fed kup, Jovana Jakšić, Nina Stojanović, Olga Danilović, Selektor, Srbija - Belgija, Tatjana Ječmenica - Jevtić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.