15/11/21 - 20:25h

“Jasni su znaci da je Novak najbolji svih vremena”

 

Pit Sampras objasio je zašto smatra Novaka Đokvoića najboljim teniserom svih vremena.


Novak Djokovc i Pit Sampras

Novak će ovogodišnju sezonu završiti na prvom mestu ATP liste po sedmi put u karijeri, čime je prestigao Samprasa i postavio novi rekord.

– Novak je konstantniji, osvojio je više titula, više grend slemova od mene. Mogao bih da nastavim da pričam o njegovoj karijeri… Ali mislim da niko neće toliko puta završiti godinu na prvom mestu. – rekao je Pit za ATP.

On je istakao da ga je Novak impresionirao svojom transformacijom.

– U tenisu ste sami. Mentalno, ako padnete, nemate saigrača koji bi mogao da vas podigne. Niti trenera koji će vam reći šta da radite. Teniseri su celo pakovanje. Takođe, morate da imate određeni stav da biste bili prvo na svetu. Treba to da želite, da vam smeta kad je neko drugi na tom mestu. A sa Novakom je tako. Spreman je da se menja, da uči, da bude bolji. Impresionirao me je svojom transformacijom.

Šta Srbina čini najboljim svih vremena?

– Ovo je dodatak svemu što je do sada uradio. Verujem da će sve još više ceniti kada bude stariji. Uradio je ovo u vreme kada su dominirali Rodžer i Rafa, a dobro se izborio i sa naletom nove generacije. Ono što je Novak uradio u poslednjih deset godina, sa osvajanjem grend slemova, ovim rekordom, to su jasni znaci da je najbolji svih vremena.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Pit Sampras, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.