25/02/12 - 19:12h

Janko bez finala u Marseju

 

Deveti teniser sveta Janko Tipsarević ostao je bez šanse za titulu na ATP turniru u Marseju, jer ga je u polufinalu savladao domaći teniser Mikael Ljodra.

J. Tipsarević46
M. Ljodra67
Janko Tipsarevic, St Petersburg, 2011

Janko Tipsarević

Već u prvom gemu Janko Tipsarević je imao brejk šansu, ali je nije iskoristio. S obzirom da je Ljodra mnogo teže dobio gem na svoj servis nego Tipsarević, mnogi od nas su pretpostavili u kom će pravcu ići meč. Nažalost, Ljodra nije dozvolio da se naša iščekivanja ispune. Uz veliku prednost domaćeg terena i glasne publike, Francuz je u desetom gemu došao do tri vezane brejk šanse. Janko je spasio dve, ali treću nije uspeo. To je bilo dovoljno da glasna publika sa Ljodrom proslavi dobijen prvi set.

Slična je situacija bila i u drugom setu. Janko je čuvao svoje servis gemove, Ljodra je spasio tri brejk šanse, a pošto brejkova nije bilo odigrali su taj – brejk. Već na startu je Tipsarević napravio mini brejk i čuvao ga sve do 6:4. Napravio je duplu servis grešku, Ljodra je izjednačio, ali je nešto kasnije dopustio Janku set loptu na svoj servis, koju Srbin nije iskoristio. Janku je koncentracija vidno opala, do kraja je propustio još šest set lopti, a Ljodra je posle sat vremena i četrdeset minuta iskoristio jedinu koju je imao.

Protivnik francuskog tenisera biće Huan Martin del Potro koji je u polufinalu savladao Žoa – Vilfreda Congu.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Marseju, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.